Zi importantă, luni, pentru comuna Bogdan Vodă. Unul dintre cele mai importante proiecte derulate în localitate a fost finalizat. Este vorba despre noua grădiniță în care vor învăța de acum înainte preșcolarii.

În prezența administrației locale, a reprezentanților Inspectoratului Școlar, a cadrelor didactice și a zecilor de copii și părinți a fost inaugurată noua grădiniță.

”Este o bucurie foarte mare pentru mine mai ales că am văzut cât de mult se bucură copiii și cât sunt ei de fericiți pentru că se vor muta într-o locație nouă, abia au așteptat atât ei cât și cadrele didactice pentru că în aceste 4 luni de când au început lucrările ei au fost în una din clădirile școlii, singura care nu intrase în reabilitare pentru că nu aveam unde să îi punem și cei de la grădiniță aveam program după masa iar pe la ora amiezii copii au ora de somn. Părinții au înțeles, ne-am grăbit și noi ca să putem să intrăm cât mai repede în această frumoasă clădire. Valoarea acestei investiții este de peste 7 miliarde lei, bani obținuți de la Ministerul Dezvoltării printr-un proiect depus în luna septembrie 2017, imediat după preluarea mandatului și iată că după multe demersuri am reușit să terminăm această reabilitare”, a precizat Anuța Bizău, primar comuna Bogdan Vodă.

Evenimentul a debutat cu o slujbă de sfințire a grădiniței. Și cadrele didactice și părinții au fost încântați de noua grădiniță și au mărturisit că se bucură că micuții vor învăța de acum într-o clădire modernă.

”Este foarte frumoasă grădinița, am așteptat cu nerăbdare să se deschidă având în vedere că avem un copil la grădiniță și încă unul care va beneficia de la început de aceste condiții. E necesar ca cei mici să aibă condiții, să aibă curățenie, e un lucru minunat”, a spus Ileana Stanca, părinte.

”La ultimul curs pe care noi educatoarele l-am avut la sfârșitul lunii septembrie ni s-a cerut să ne punem o dorință pe plan profesional, eu am spus că îmi doresc să ajung să lucrez o zi măcar în noua grădiniță modernă deoarece e ultimul semestru înainte de pensionare.Nu am visat că voi ajunge să lucrez un semestru în această grădiniță. Important este că doamna primar a ținut seama de faptul că învățământul e prioritar, mă bucur din suflet”, a spus Ana Goci, educatoare.

Pe lângă noile săli de clasă dotate cu mobilier modern, pe prichindei i-a așteptat încă o surpriză în noua grădiniță. Administrația locală le-a pregătit baloane colorate și i-a adus pe Minnie și Mickey Mouse să se joace cu cei mici.

Articolul precedentSe întoarce iarna în Maramureș
Articolul următorProiect educațional adresat elevilor de liceu. ”Arta de a conduce”