Miercuri a avut loc o ședință extraordinară a Consiliului Județean Maramureș. Pe ordinea de zi a ședinței s-au aflat  13 proiecte de hotărâre însă doar 9 dintre acestea au fost aprobate, 4 fiind retrase.

Aleșii județeni au probat contribuţia Consiliului Judeţean Maramureş la diferite acţiuni finanţate din rezerva bugetară, printre acestea aflându-se un sprijin financiar pentru situații de extremă dificultate, acordat comunei Suciu de Sus.

În cadrul ședinței s-a mai aprobat participarea județului Maramureș la realizarea acțiunii culturale „Tradiția Maramureșului”, un proiect al Asociației Culturale „eCreator”, organizat în scopul promovării tradițiilor, datinilor și obiceiurilor maramureșene. Aleșii județeni au fost de acord și cu sprijinirea proiectului educativ „Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” Baia Mare, la ceas aniversar – 60 de ani de existență”, o inițiativă prin care una dintre instituțiile de învățământ de elită ale județului va marca momentul de sărbătoare printr-o serie de manifestări de amploare, având invitați speciali din rândul academicienilor.

Totodată, au fost stabiliți indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul „Construcție Turn Instrucție”, un obiectiv cuprins în bugetul Consiliului Județean Maramureș pentru anul 2019, a cărui realizare va facilita pregătirea profesioniștilor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Gheorghe Pop de Băseşti” al judeţului Maramureş.
Ordinea de zi a fost închisă cu un proiect de hotărâre privind numirea unui administrator provizoriu în cadrul consiliului de administraţie la Regia Autonomă „Aeroportul Internațional Maramureș”, propunerea Ministerului de Finanțe fiind în persoana lui Călin Chilat. Proiectul de hotărâre a presupus un vot secret și a fost adoptat, 15 din cei 23 de consilieri județeni prezenți votând pentru.

 

Articolul precedentLiceenii informați despre statutul elevilor!
Articolul următorAudi Q3 căutat de autorităţile din Italia, descoperit de polițiștii de frontieră în Borșa