Bătrânețe furată, boală provocată. Lupta asta nebună pentru pensiile speciale, pentru putere, pentru statut, pentru dezbinare au împărțit țara în două tabere – pro și contra. Și au reușit să provoace și mai mare suferința în rândul pensionarilor de rând.

Pensionarii care asistă muți de durere. Oameni de bună credință care au muncit o viața, s-au sacrificat, au îndurat timpuri grele, oameni cu credință în Dumnezeu și încă cu speranță. Pensionarii nimănui, condamnați la umilință! Ei trăiesc cu pensii de nimic, te miri din ce trăiesc și cum mai supraviețuiesc. Mulți au ajuns la mâna copiilor plecați la munci grele în afara țării iar cei mai chinuiți care nu mai au copii prin preajmă au rămas o amintire,  au rămas în voia sorții, la mila vecinilor și a statului. Suflete nevinovate care au muncit o viață să se odihnească la bătrânețe cu o pensie curată, modestă din care să trăiască decent măcar cu o pâine caldă pe masa.

Bătrânii uitați de lume care nu au cui spune ca li s-a furat bătrânețea, să le spună tristețea. Bătrânii țării noastre, înțelepți cu mâini muncite, acum aspru chinuite de boli și de nevoi. Acum bâjbâie printre oameni goi la suflet, surzi la strigătele lor și orbi la sărăcie.

Acești oameni “speciali” care se numesc încă români își doresc să sărăcească definitiv această țara? Cine îi mai ajută pe bătrânii noștri? Astăzi îi îngropăm pe rând ca mâine să îi dezgropăm să-i ducem la groapa de gunoi. Facem loc la alții și așa săracii se duc în lumea celor drepți condamnați la suferință tocmai de cei care la bătrânețe trebuia să le ofere siguranță și respect! Creștinii care încă mai au speranță susțin că au palate în ceruri…aici pe pământ doar suferință.

Sate goale, sărăcie, case dărâmate, case abandonate, județe întregi furate, suflete uitate, familii dezbinate! Vai de noi și de neamul nostru dacă nu ne respectăm bătrânii! Acești bătrâni care nu și-au cunoscut nepoții născuți prin altă țară că aici viața-i amară.

Acea vorba din popor „Cine n-are un bătrân sa-și cumpere” mai spune ceva? Unde e acel politician puternic, patriot cu inima curată? Cine va intra în această luptă cruntă să le facă și lor dreptate? Să îi scoată din durere, să îi omenească, să le aducă copiii și nepoții acasă! ?Cine îi poate apăra? Oare vor mai apuca? Smeriți vor aștepta și se vor ruga!

Articolul precedentCum va fi vremea în Maramureș
Articolul următorPROTESTE: Activitate suspendată la Judecătoria Baia Mare