Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, peste 660 de persoane, 37 de autovehicule și 46 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.

În perioada 3 – 9 ianuarie a.c., au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 459 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Poliţiştii români au pus în aplicare 16 mandate europene de arestare, au depistat 61 de persoane semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, 211 persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară și 7 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.

De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 21 de documente, au fost găsite 14  autovehicule, două documente de înmatriculare a autovehiculelor și 3 plăcuțe de înmatriculare ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.

Totodată, 202 persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Dintre acestea, 32 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 16 erau semnalate ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, alte 24 de persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 5 erau semnalate dispărute de autorităţile române.

Totodată, partenerii străini au identificat pe teritoriul lor un autovehicul și 25 documente căutate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.

Articolul precedentSfaturile polițiștilor la început de școală
Articolul următorMesajul ministrului Educației, la început de semestru