În urma conflictului iscat la finalul lunii noiembrie 2018, de către Consiliul Județean Cluj și membrii PNL Cluj, cu privire la construcția viitorului Spital Regional, ministrul Sănătății, Sorina Pintea a subliniat faptul că acest spital va fi construit de către Guvernul României, urmând să fie depuse la Bruxelles cererile de finanţare atât pentru spitalul din Cluj-Napoca, cât şi pentru cele din Iaşi şi Craiova. 


Consiliul Județean Cluj, prin președintele Alin Tișe, cere înlocuirea Ministerului Sănătății ca autoritate eligibilă pentru depunerea proiectului Spitalului Regional de Urgență cu județul Cluj pentru atragerea banilor europeni.

”Consiliul Județean Cluj poate solicita Guvernului României să declare Consiliul ca fiind eligibil în depunerea proiectului pentru construirea spitalului regional de urgență, adică beneficiar în locul Ministerului Sănătății”, arată executivul CJ Cluj. 
Făcând referire la această situație, președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea lansează un apel public către Consiliul Județean Cluj și PNL să nu pericliteze construcția noului spital.

”Lansez un apel public către instituția Consiliului Județean Cluj și către membrii PNL Cluj, să nu pună în pericol construcția acestui nou Spital Regional, unitate medicală vitală pentru nord-vestul României. Am văzut prea multe intervenții publice ale liberalilor clujeni, în ultima perioadă, și am realizat că aceștia încearcă tergiversarea procedurilor demarate de către Ministerul Sănătății în acest sens. Spitalul Regional Cluj va fi construit de către Ministerul Sănătății și putem avea încredere cu toții în experiența ministrului Sorina Pintea, care a demonstrat, în Baia Mare, că poate construi unități medicale moderne și performante. Nu am aceeași garanție că administrația clujeană poate construi un spital de asemenea anvergură. Spitalul Regional se adresează tuturor locuitorilor din nord-vestul României și cu toții ne dorim să îl vedem finalizat cât mai curând. Le cer colegilor din Consiliul Județean Cluj, dar și membrilor PNL Cluj, să stopeze cât mai curând aceste declarații politice și să lase Ministerul Sănătății să își continue politica de creștere a calității serviciilor medicale pentru toți românii. În caz contrar, Consiliul Județean Maramureș este dispus să ofere, în Baia Mare, intregul suport pentru un realizarea unui astfel de spital în județul nostru”, a declarat șeful administrației județene, Gabriel Zetea.

Articolul precedentAutoutilitară încărcată cu țigări de contrabandă, descoperită de polițiștii de frontieră
Articolul următorVIDEO | Peisaj de iarnă, în Maramureș