Primăria Sighetu Marmației va putea elibera în regim de urgență certificatele de urbanism precum și autorizații de construcție sau desființare. Eliberarea în regim de urgență a acestor documente se face cu achitarea anticipată a unor taxe speciale.

Proiectul de hotărâre privind eliberarea de către Primăria Sighet în regim de urgență a certificatelor de urbanism precum și autorizaților de construcție/desființare a fost inițiat de 8 consilieri locali și a fost aprobat în unanimitate de consilierii locali prezenți în ședința de Consiliu Local din luna august.

 

”Acest proiect a reglat lucrurile foarte bine la nivelul municipiului Oradea, e un proiect care acolo e de mult timp implementat și nu cred că Sighetu Marmației poate fi comparat cu Oradea, ne dorim să ajungem acolo. Dacă noi am reuși ca și administrație publică locală să-l impelementăm în așa fel încât să îl avem funcțional cu siguranță una dintre problemele orașului ar fi rezolvată”, a spus consilierul local Alexandru Oros.

 

Viceprimarul municipiului Sighetu Marmației spune însă că implementarea acestui proiect îi va afecta pe cei care nu o să aibă bani să plătească taxa de eliberare a documentelor în regim de urgență.

 

”Prin acest proiect noi o să favorizăm, am mai avut și astăzi discuții la biroul de urbanism și am avut discuții și cu alte persoane care cunosc situația circuitelor documentelor, o să aibă de suferit pentru că cei care nu au bani nu o să poată să plătească taxa de urgență în special pentru autorizația de construcție. Bineînțeles în funcție de numărul de cereri, cei care nu acești bani vor avea de suferit, iar în legătură cu Primăria Oadea că merge foarte bine acest proiect, și în Baia Mare merge acest proiect foarte bine, deocamdată trebuie să ne gândim la câți angajați sunt la Primăria Oradea”, a precizat viceprimarul muncipiului Sighetu Marmației Ildiko Bereș.

 

Eliberarea în regim de urgență a certificatelor de urbanism respectiv a autorizațiilor de construcție/desființare se realizează în termen maxim de 3 zile de la data depunerii cererii în cazul certificatelor de urbanism și în termen maxim de 5 zile de la data depunerii cererii în cazul autorizațiilor de construcție/desfințare. Pentru emiterea în regim de urgență a certificatului de urbanism se percepe o taxă specială de 100 de lei, iar pentru emiterea în regim de urgență a autorizațiilor de construcție/deființare se percepe o taxă specială de 50% din taxa de autorizare.
Articolul precedentDeputat maramureșean: ”Susțin inițiativa pe care au avut-o colegii mei și care s-a materializat prin înaintarea unei scrisori-document menite să clarifice situația internă a PSD”
Articolul următorBilanţ pozitiv al încasărilor raportat de Finanţele din Maramureş