Un proiect de investiții privind reabilitarea, modernizarea și dotarea ambulatoriului Spitalului Municipal Sighetu Marmației a fost votat de Consiliul Local Sighet în luna iulie. Aleșii locali au fost de acord că este nevoie de aceste investiții mai ales că ambulatoriul și laboratorul spitalului aduc venituri proprii unității spitalicești.

 

Potrivit proiectului la ambulatoriul Spitalului Municipal Sighet ar urma să se facă mai multe investiții pentru modernizarea și dotarea acestui spațiu, dar și construirea unei anexe.

 

”Proiectul pe care îl facem și îl supunem atenției dumneavoastră este de fapt modificarea unui proiect în valoare mult mai mare, era un proiect de 6.000.000 de euro care urma să fie finanțat printr-un sistem pe care îl lansase o firmă care ne-a făcut și consultatnță la vremea respectivă, se pare că firma aceasta s-a retras din acest tip de proiecte. Am găsit o repunere în finanțare a proiectului, acest proiect nu poate să fie decât de maxim 2.500.000 de dolari, noi am refăcut proiectul inițial, l-am adus la această sumă. El constă în reabilitarea infrastructurii ambulatoriului, constuirea unei anexe în care să se depună partea tehnică a unui RMN și dotarea policlinicii, va fi schimbat parchet, grupuri sociale, modernizarea de fapt a policlinicii Sighetu Marmației”, a spus Horia Scubli, primarul municipiului Sighetu Marmației.

 

”Am avut și la comisii acest punct și cu toate că este o contribuție destul de mare a noastră, de vreo 500.000 de euro, eu o să fiu de acord pentru reabilitarea ambulatoriului întrucât vin câteva milioane de euro în municipiul Sighetu Marmației. Chiar și să ajungem să nu avem acești bani și să luăm credit, merită să votăm acest proiect pentru binele locuitorilor acestui oraș”, a precizat Petru Tomșa, consilier local.

 

Consilierii locali au fost de acord că aceste investiții ar fi benefice pentru locuitorii municipiului Sighetu Marmației, iar proiectul de hotărâre a fost votat în unanimitate.
Articolul precedentUn jandarm maramureşean pleacă în Afganistan
Articolul următorSecretar de stat în Maramureş explică proiectul noii legi a pensiilor