Consilierii județeni maramureșeni au adoptat, în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Județean, două proiecte în domeniul sănătății.

În luna iulie 2018 s-a lansat în cadrul POR 2014 – 2020 un apel pentru proiecte retrospectiv, existând posibilitatea recuperării din fonduri europene a sumelor investite pentru dotarea cu echipamente și aparatură medicală în Ambulatorii și Unități Primiri Urgențe din cadrul spitalelor, respectiv lucrări de reabilitare/ extindere/ modernizare aferente acestora. La solicitarea expresă a Ministerului Sănătății, de implicare și sprijin a Consiliilor Județene în această acțiune, a fost semnat un Acord de Parteneriat între Ministerul Sănătății (lider de proiect), Județul Maramureș, Județul Sălaj, Spitalul Județan de Urgență Zalău, Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, Spitalul Orășenesc Târgu Lăpuș, Spitalul de Recuperare Borșa, Spitalul Municipal Sighetu Marmaței. Este vorba despre priectul ”Îmbunătățirea accesului populației din județene Sălaj și Maramureș la servicii medicale de urgență”, în vederea promovării spre finanțare în cadrul POR 2014 – 2020. Valoarea totală a proiectului este de 7.727.224,32 lei (inclusive TVA), din care valoarea totală eligibilă este de 7.727.224,32 lei și valoarea totală neeligibilă de 0 lei.

Al doilea proiect din domeniul medical adoptat de consilierii județeni în ședința extraordinară este cel privind ”Asigurarea accesului la servicii de sănătăte în regim ambulatoriu pentru populația județului Maramureș”, în vederea promovării spre finanțare în cadrul POR 2014 – 2020. Pentru a fi recuperate din fonduri europene sumele investite pentru dotarea cu echipamente și aparatură medical în Ambulatorii a fost încheiat un acord de parteneriat, unde lider de proiect este Ministerul Sănătății, iar partenerii sunt: Județul Maramureș, Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, Spitalul Orășenesc Târgu Lăpuș, Spitalul de Recuperare Borșa, Spitalul Municipal Sighetu Marmației, Spitalul de Pneumoftiziologie ”Dr. Nicolae Rușdea” Baia Mare, Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare. UAT Județul Maramureș în calitate de Partener 2 va fi implicat în activitatea de management necesară implementării proiectului și activitatea de informare și publicitate. Proiectul propus este în valoare de 9.599.869,79 lei (inclusiv TVA), din care partea aferentă cofinanțării a UAT Județul Maramureș este de 3.675,45 lei, reprezentând 0,038% din valoarea eligibilă a proiectului.

Articolul precedentActivităţile preventive ale polițiștilor în parcările şi în zona centrelor comerciale din municipiul Baia Mare
Articolul următorConsiliul Județean, partener în proiectul Summitul Tinerilor, ediția a III-a