Șase dintre cei 17 românii aflați pe nava Diamond Princess, aflată în carantină de aproape două săptămâni din cauza coronavirusului, s-au întors în România cu un avion militar, scrie realitatea.net

Cei șase au fost aduși în țară cu un avion militar. Deși au fost testați pentru virusul ucigaș și rezultatul a fost negativ, ei vor rămâne totuși în carantină timp de 14 zile. 

„Au fost testați, rezultatele sunt negative, dar, pentru că provin de pe un vas unde erau bolnavi, ei vor fi ținuți 14 zile în carantină. E perioada incubației de la ultimul moment de contact. Încăperile sunt ca la camera de hotel, primesc terometru, au personal medical la nevoie, mâncare și nu intra în contact cu alte persoane. Dacă se schimbă statusul, sunt duși la spital. Sunt considerate persoane sanătoase, fără probleme, și sunt monitorizați”, a declarat Raed Arafat. 

Deși nu sunt infectați, oamenii vor intra în carantină. Ei au fost duși cu ambulanțele într-un loc secret. Locul a fost pus la dispoziție de Primăria Capitalei. 

„Locația a fost pusă la dispoziție de Primăria Capitalei. E un secret de serviciu, nu pot să vă dau adresa. Așa am stabilit, spre binele acestor persoane. E un spațiu adecvat primitor, cu îmbrăcăminte, îngrijire personală, astfel încât să se simtă în siguranță”, a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea. 

Articolul precedentVizibilitate redusa de ceata, sub 150 de metri, in Pasul Gutai si Pasul Prislop
Articolul următorO nouă prelevare de organe şi ţesuturi a avut loc la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare