Consilierii județeni au aprobat proiectul de hotărâre privind repartizarea pe destinații a sumei aprobate din bugetul propriu al județului pe anul 2019 pentru finanțarea nerambursabilă a activităților non profit de interes general în domeniul sportului. Este vorba despre o sumă dublă față de anul 2018, când s-au alocat două milioane de lei, aleșii județeni votând ca, în 2019, suma de fie de patru milioane de lei.

Din aceștia, două milioane de lei vor fi direcționați pentru susținerea cluburilor și asociațiilor sportive de prim eșalon, iar un milion de lei pentru cele din eșaloanele secundare.

”Din suma rămasă, de un milion de lei, 500.000 de lei vor fi folosiți pentru achiziționarea de echipament sportiv pentru toate echipele de fotbal din eșaloanele patru și cinci din Maramureș, respectiv un echipament complet pentru fiecare fotbalist legitimat la un astfel de club sportiv. Diferența de 500.000 de lei va rămâne în rezervă, pentru a putea fi alocată, în continuare, acolo unde va fi necesar. Pe viitor îmi doresc ca instituția Consiliului Județean Maramureș să identifice modalitatea de a îndruma copiii și juniorii înspre performanță, pentru că ar trebui să începem cu începutul și să ne dorim ca sportivii de top să fie din județul nostru”, a precizat șeful administrației județene, Gabriel Zetea.

Acest proiect a fost susținut fără rezerve de aleșii județeni.

 

Articolul precedentCâte locuri s-au aprobat pentru Academia de Poliție și școlile de agenți și subofițeri ale MAI
Articolul următorProiectul Food Chains 4 Europe a fost prezentat în cadrul Simpozionului ”Prezențe maramureșene în Europa”