Vești bune pentru locuitorii comunei Repedea, acolo unde edilul Ioan Miculaiciuc continuă să semneze contracte importante pentru comunitate. După ce, în luna noiembrie 2017, Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) a semnat, pe Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), etapa a doua, finanțarea pentru reabilitarea Liceului Tehnologic din Repedea, la interval de un an și câteva luni, primarul Miculaiciuc pornește un nou proiect depus pe PNDL2, respectiv reabilitarea și modernizarea a șapte kilometri de drumuri comunale. La evenimentul de joi, 7 februarie 2019 a participat și președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, consilieri județeni, dar și consilierii locali din comuna Repedea, care au fost invitați de edilul comunității. 

”Am semnat contractul de reabilitare și modernizare a rețelei de drumuri de interes local în comuna Repedea, valoarea contractului fiind de aproape șase milioane de lei, cu TVA. Contractul este încheiat pe o perioadă de 11 luni, din care 30 de zile pentru servicii de proiectare și zece luni pentru execuție, însă constructorul a dat asigurări că, în situația în care vremea va permite, lucrările vor începe în aproximativ două săptămâni. După 30 de ani de așteptări, toate drumurile principale din comună vor fi modernizate cu lucrări care implică șanțuri, rigole și podețe. Execuția va merge pe patru tronsoane, respectiv 4 kilometri de drum vor fi reabilitați pe Strada Toamnei, 500 de metri pe Strada Bisericii, 1,068 km pe Strada Pentaia și 1 km pe pe strada Luh. În anul 2016 am reușit să modernizăm 1 km de drum de la bugetul local, iar cu lucrarea de acum vom acoperi toate drumurile principale din comună”, a declarat primarul Ioan Miculaiciuc.

Edilul din Repedea a precizat faptul că, la Liceul Tehnologic Repedea, procesul verbal de recepție a lucrărilor va fi semnat în maxim două săptămâni, în timp ce lucrările la școala și grădinița din Repedea au fost deja recepționate. Dacă liceul a fost reabilitat tot prin fonduri obținute pe Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa a doua, lucrările la școală și grădiniță au fost realizate prin fonduri europene. Totodată, primarul Ioan Miculaiciuc a precizat că se pregătește să depună încă un proiect care prevedea reabilitarea a 5 km de străduțe, ceea ce ar însemna că toate drumurile din Repedea vor fi la standarde ridicate.

”Se deschide un nou program la Ministerul Dezvoltării, unde vor finanța două proiecte pentru comunitățile locale, iar străduțele din comună sunt, în acest moment prioritare. Proiectul ne este pregătit integral, avem întreaga documentație, acum așteptăm doar să obținem finanțarea. Mai avem un proiect depus la AFIR, pentru 12 km de drumuri agricole, în sumă de 1 milion de euro. Ne-au mai solicitat câteva lămuriri pe care le vom depune în cursul săptămânii viitoare. Și un alt proiect care a trecut deja de prima etapă privește reabilitarea a 3,8 km pe programul transfrontalier”, a declarat primarul din Ioan Miculaiciuc. 
Primarul comunei Repedea s-a declarat încântat de faptul că președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a ales să fie și de această data alături de administrația locală. ”Trebuie să recunoaștem faptul că președintele CJ ne-a fost mereu alături și ne-a susținut la fiecare dintre proiectele depuse la Ministerul Dezvoltării Regionale. O bună legătură între administrația locală și Consiliul Județean Maramureș este necesară pentru ca proiectele comunităților să fie aprobate și duse la bun sfârșit și, personal, îi mulțumesc președintelui Gabriel Zetea pentru întreaga susținere arătată în acești ani”, a declarat primarul comunei Repedea, Ioan Miculaiciuc.

Prezent la acest moment festiv, președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a declarat că se bucură că există atât de multe administrații locale care își doresc să realizeze acțiuni ce vor duce la creșterea satisfacției sociale a locuitorilor.

”La întâlnirea pe care am avut-o cu administrația locală din Repedea și cu membrii Consiliului Local, am promis sprijin în obținerea finanțării pentru proiectul de reabilitare a rețelei de străzi, contract care a fost semnat încă de la finalul lunii decembrie 2018. Acest proiect, corelat cu demararea de către Consiliul Județean Maramureș a lucrărilor pe DJ 187, pe Valea Ruscovei, direcția Leordina – Ruscova – Repedea – Poienile de sub Munte va schimba complet fața comunei. În câteva zile urmează deschiderea ofertelor pe DJ 187, iar odată trecute procedurile de realizare a serviciilor de proiectare, avem speranța ca, în toamna acestui an să demarăm efectiv lucrările. Drumul Județean 187 pe Valea Ruscovei beneficiază, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa a doua, de o finanțare de aproape 15 milioane de euro pentru reabilitare. Vorbim despre unul dintre cele mai proaste drumuri județene din Maramureș, dar acest lucru nu este de acum, iar problemele există de zeci de ani. Pentru a avea un drum cu adevărat european de care să beneficieze locuitorii zonei, singura șansă este reabilitarea sa. Și eu am convingerea că, într-un timp relativ scurt, vom reuși să rezolvăm și această problemă spinoasă care trenează de prea mult timp în Maramureș”, a declarat Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș.

Șeful administrației județene a felicitat activitatea pozitivă a primarului Ioan Miculaiciuc, precum și pe reprezentanții Consiliului Local Repedea, care au dat dovadă de mult entuziasm în preluarea proiectelor pe care unii le considerau pierdute în comună.

Articolul precedentDosar penal întocmit de poliţiştii maramureșeni pentru exploatarea cerşetoriei
Articolul următorLiga Studenților „Pintea Viteazul” are un nou birou de conducere