Elevii din Cavnic vor începe anul școlar într-un liceu modernizat. Adminsitrația locală a alocat bani pentru reabilitarea unității de învățământ, iar lucrările sunt pe ultima sută de metri. Primarul Vladimir Petruț spune că își dorește ca odată modernizat liceul să crească și numărul elevilor înscriși.

La Colegiul Economic ”Pintea Viteazul” din Cavnic s-au făcut lucrări majore de reparații. Au fost înnoite instalațiile electrice și sanitare, au fost schimbate ușile, sălile de clasă și holurile au pardoseală nouă și au fost zugrăvite.

”În proporție de 90-95% lucrările sunt finalizate, am început modernizarea liceului anul trecut, are 3 niveluri, toate sunt modernizate și sperăm că până la începerea noului an școlar liceul să aibă o altă față și să fie un liceu modern, atractiv pentru copii, deoarece din păcate în ultima perioadă numărul elevilor este în scădere și această situație cred că este peste tot, dar noi am considerat că este important să investim în învățământ și cred că acest liceu va deveni cel mai modern din Maramureș, copiii vor beneficia de tot ce e necesar și dacă au condiții poate să fie aici un act educațional performant”, a declarat Vladmir Petruț, primarul orașului Cavnic.

Sursa de finanțare pentru modernizarea Colegiului Economic ”Pintea Viteazul” din Cavnic a fost bugetul local.

”În final toată investiția va ajunge la 1.000.000 lei  și totuși nu e o investiție așa mare raportat la alte lucrări. Am făcut această investiție din bugetul local, sunt folosite materiale de calitate și până la urmă nu contează care a fost costul ci că elevii vor avea o școală modernă”, a adăugat primarul orașului Cvanic.

Administrația locală a arătat că toate lucrările la unitatea de învățământ vor fi finalizate înainte de începerea noului an școlar.

Sursa foto: Facebook Vladimir Petruț

Articolul precedentDemisie în Consiliul Județean! Claudiu Frânc validat consilier județean în locul lui Cristian Anghel
Articolul următorA luat “țeapă” cumpărând cartele de telefon