Sighetu Marmației are începând de ieri încă doi cetățeni de onoare, este vorba despre profesorii Rodica Gheorghiu și Gheorghe Pop. Acordarea acestui titlu are la bază activitatea desfășurată de-a lungul carierei de cei doi profesori care au o contribuție importantă la dezvoltarea activității artistice și culturale din municipiul Sighetu Marmației.

Cei doi profesori, Rodica Gheorghiu și Gheorghe Pop, au contribuit și la dezvoltarea activității corale din Sighetu Marmației și au contribuit la formarea mai multor tineri care au obținut performanețe artistice. Membrii familiei, colegi, foști elevi dar și prieteni au fost alături de cei doi îndrăgiți profesori.

”Talentul este echivalentul talantului din evanghelie care trebui înmulțit și care cu adevărat înmulțit se transformă în bogăție pentru cel care îl dăruiește dar și pentru cei care îl primesc de aceea consider că prezența doamnei Gheorghiu în cadrul bisericii noastre ca și dirijoare a corului este un răspuns la harul pe care Dumnezeu i l-a dăruit și tocmai de aceea datorită prestigiului acestui cor prin munca dumneaei și a coriștilor ne-a făcut să fim mândri că avem un astfel de cor”, a precizat preotul Vasile Florea, preot greco-catolică. 

”Îl felicit pe domnul primar, pe doamna viceprimar, pe membrii Consiliului Local pentru ceea ce ați împlinit astăzi prin acordarea titlului de cetățean de onoare doamne profesoare Rodica Gheorghiu și domnului profesor Pop Gheorghe care dirijează de aproape 30 de ani corul bisericii noastre cu hramul Adormirea Maicii Domnului”, a precizat protopopul Vasile Aurel Pop.

”Adevărata mea satisfație de astăzi este că mă simt un om foarte împlinit și că această împlinie a mea sufletească aș dori să fie un simbol pentru copiii mei, pentru nepoții mei și atunci când eu poate voi fi în alte lumi să poate să le arate și să le povestească ce a făcut bunica lor  în timp”, a mărturisit profesoara Rodica Gheorghiu.

”Vă mulțumesc tuturor, recunoștința mare pe care v-o port o să o port toată viața. Nu e ușor sa sacrifici, nici lor nu le este ușor să vină la repetiții sau duminică de duminică la liturghie dar venim pentru că toți avem aceeași dragoste, de a cânta. Vă mulțumesc frumos”, a spus profesorul Gheorghe Pop.

Acordarea titlului de cetățean de onoare a fost un moment emoționat pentru toți cei prezenți.

Articolul precedentRealitatea Plus se vede acum în toată țară. RCS & RDS a introdus postul TV în grilă
Articolul următorModificări de ultima oră pentru alegerile prezidențiale. Anunțul STS despre afișarea rezultatelor