Foto arhiva

 Pentru implementarea proiectului privind achiziția unor autobuze electrice, conducerea societății de transport public în comun Mara Nord împreună cu reprezentanți ai administrației publice sighetene au mers vineri la Cluj pentru a se întâlni cu specialiști în domeniu.

Grigore Șteț, administratorul special al societății Mara Nord, a precizat că documentația necesară implementării acestui proiect a fost depusă, urmând să se parcurgă următoarele etape din proiect.

 

”O să trecem la faza următoare implementării unui proiect european de achiziție a celor 7 autobuze electrice în sensul în care în luna august, într-o ședință extraordinară, s-a aprobat contractul de achiziție de către Consiliul Local trimis Ministerului Dezvoltării. S-a aprobat un protocol de colaborare între UAT Sighetu Marmației și Ministerul Dezvoltării și ne-am gândit, ca să ne prindă pregătiți achiziția acestor 7 autobuze, să facem schimb de experiență cu societatea de transport public de persoane Cluj, recunoscută pentru anvergura și capacitatea de transport pe acest tip de autobuze”, a declarat Grigore Șteț, administrator special Mara Nord.

 

 Întrucât în Cluj circulă de anul acesta 10 autobuze electrice, cei care se ocupă de implementarea acestui proiect în Sighet s-au deplasat la Cluj pentru a învăța de ei.

 

”Mergem într-un schimb de experiență cu președintele comsiei buget-finanțe a Consiliului Local, cu președintele comisiei de servicii publice în domeniul electric și primarul municipiului care a răspuns invitației noastre de a fi prezent la această întâlnire. Vreau să vă spun că s-a luat legătura cu  societatea de transport public de persoane Cluj, cu domnul director Neag, care este și președintele Uniunii Naționale a Transportatorilor de persoane publice din România care spre satisfacția noastră a fost destul de încântat de acțiune și ne așteaptă. Ne vom întâlni cu specialiști în acest gen de autobuze, ne vom edifica vizavis de fiabilitatea lor, valoare, cum se comportă, mentenanță și tot pachetul de informații care ne sunt necesare”, a adăugat Grigore Șteț.

 

Administratorul special al societății de transport Mara Nord a precizat că primele autobuze electrice ar trebui să ajungă la Sighet în toamna anului viitor. 
Articolul precedentBâtrăn ţepuit de un necunoscut care a pretins că e doctor
Articolul următorPiața din cartierul Cuza Vodă din Sighetu Marmației s-a mutat pe trotuar