Propunerea PNL și USR de abrogare a recursului compensatoriu a fost aprobată marți cu unanimitate de voturi de Comisia juridică a Camerei Deputaților. Urmează ca deputații juriști să voteze și asupra raportului de admitere a abrogării măsurii legislative, care va intra miercuri în plenul Camerei Deputaților, forul decizional în acest caz.

„Cea mai bună formulă este adoptarea unei legi de abrogare. Azi (marți – n.r.) dimineață, Ministerul Justiției a elaborat un text de normă tranzitorie, am lucrat asupra propunerilor de pe ordinea de zi cu colegii din comisia juridică, am avut un rezultat comun cu parlamentarii PNL și USR. În ultima clipă l-am adus la Parlament. Este un text de normă tranzitorie. S-a ajuns la un text comun. Ne-am concentrat pe acest text pentru a clarifica cum va afecta proiectul sistemul de penitenciare”, a declarat deputatul PNL Cătălin Predoiu, la dezbaterile de marți din Comisia juridică.

Ministrul Justiției a transmis că va discuta cu CEDO pentru găsirea unei soluții după abrogarea recursului compensatoriu.

La presiunea guvernului liberal, care a avertizat că va anula măsura prin angajarea răspunderii, chiar PSD a solicitat introducerea pe ordinea de zi pentru dezbatere și vot final a abrogării acestei legi.

De la intrarea în vigoare a actului normativ, în urmă cu doi ani, în jur de 20.000 de infractori au fost eliberați mai devreme din închisori, câteva sute dintre ei comițând din nou acte cu violențe, printre care violuri, crime sau tâlhării.

Articolul precedentZiua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, marcată în centrele DGASPC Maramureș
Articolul următorRecomandările jandarmilor montani pentru vacanţă de iarnă în condiţii de siguranţă