Valoarea proiectului de reabilitare și restaurare a Castelului Teleki de la Posmuș, finanțat din fonduri europene, a fost majorată cu peste 3,6 milioane lei, sumă care va fi cheltuită din bugetul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

Valoarea inițială a proiectului a fost 21.782.530,24 (TVA inclus), iar joi consilierii județeni au aprobat majorarea sumei la 25.138.864,44 lei (TVA inclus). Această majorare este cauzată de creșterea salariului minim din sectorul construcțiilor, aspect care duce la un cost mai ridicat al manoperei.

Concret, valoarea eligibilă a proiectului, respectiv 21.779.853 lei, rămâne nemodificată, la fel și partea de cofinanțare asigurată de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, în valoare de 435.597 lei. Acum administrația județeană mai adaugă încă aproximativ 3,36 milioane lei pentru a asigura cheltuielile neeligibile legate de salarii și manoperă.

 

Odată reabilitat, castelul de la Posmuș va fi într-o transformat într-o destinație turistică. Acesta va găzdui un centru cultural, principalele destinații ale spațiilor fiind: ateliere participative de creație artistică și etnografică, spații expoziționale și pentru conferințe cu tematică cultural artistică sau muzeistice.

Citește continuarea pe realitateadebistrita.net

Articolul precedentSuspiciune de pestă porcină africană într-o gospodărie din județul Satu Mare
Articolul următorCNA nu se grăbește să notifice companiile de cablu să preia în grila de programe Realitatea Plus