Zilele acestea mănăstirea Rohia din Maramureş va fi plină de enoriaşi. În perioada 23-30 iulie, se desfășoară “Zilele Rohiei”, eveniment cultural-religios ajuns la ediția a XX-a. În acest interval, la mănăstirile “Sfânta Ana” Rohia și Rohița au loc două tabere de pictură, sub genericul “Sfinții români ocrotitorii noștri”, la care participă tineri seminariști și iconari consacrați din Transilvania.

Luni, 30 iulie, de la ora 9.30, va avea loc, în fața bisericii din Rohia, dezvelirea și sfințirea bustului preotului ctitor Nicoale Gherman, căruia îi va fi decernat post-mortem titlului de cetățean de onoare al orașului Târgu Lăpuș.

În aceeași zi, de la ora 10.30, se va desfășura simpozionul “Zilele spiritualității și culturii la Mănăstirea Rohia”, dedicat preotului ctitor Nicolae Gherman și monahului Nicolae Steinhardt.

În afara celor doi ierarhi ai eparhiei și a reprezentanților autorităților, printre cei care vor participa la simpozion se numără conf. univ. dr. Șerban Turcuș, pr. prof. dr. Ștefan Iloaie, conf. dr. George Ardeleanu, conf. dr. Florian Roatiș,scriitorul Horea Bădescu și Arhim. Macarie Motogna.

Evenimentul “Zilele Rohiei” este organizat de Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului, mănăstirea “Sfânta Ana” Rohia, fundația “Nicolae Steinhardt”, mănăstirea “Acoperământul Maicii Domnului” Rohița și Parohia Ortodoxă Rohia.

 

Articolul precedentUn reprezentant al ITPF Sighet a primit titlul de ”Poliţistul de frontieră al anului 2018”
Articolul următorÎntâlnire emoționantă pentru preoții care au absolvit Seminarul Teologic din Cluj în anul 1974