Guvernul  României a aprobat HG nr. 514/2018 pentru alocarea sumei de 108.677 mii lei din Fondul de intervenție la dispoziție prevăzut în bugetul de stat pe anul 2018, bugetelor locale ale unităților administrativ-teritoriale pentru efectuarea unor lucrări  de refacere a infrastructurii locale afectate ca urmare a calamităților naturale produse în perioada martie-iulie 2018.

Județul Maramureș a primit suma de 2405 mii lei pentru drumurile județene afectate de inundații.

Am inițiat împreună cu președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel-Valer Zetea demersurile necesare pentru stabilirea comisiilor mixte, întocmirea proceselor verbale și evaluarea pagubelor produse de fenomenele hidrometeorologice periculoase pe raza județului nostru. Documentația a fost transmisă la nivel central, iar suma repartizată județului nostru reprezintă valoarea lucrărilor de reparații pentru DJ 109U, Băiuț, DJ 184B, Preluca Nouă-Codru Butesii, DJ 108P, Oarța de Sus-Bicaz-limită județ Satu Mare, DJ 186D, Poienile Izei, DJ 184B, Ciolt și DJ 171A, Suciu de Sus”, a spus prefectul de Maramureș, Vasile Moldovan.

Ordonatorii principali de credite răspund de modul de utilizare, în conformitate cu dispozițiile legale, a sumelor alocate prin hotărâre.

 

Articolul precedentUn maramureșean care a accidentat o femeie şi a părăsit locul faptei, reţinut de poliţişti pentru 24 de ore
Articolul următorAducţiunea de gazul mai aproape de locuitorii Maramureşului istoric, cel puţin pe hârtie