Consilierii judeţeni au aprobat la ultima şedinţă ordinară participarea la constituirea ”Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Distribuție Gaz Maramureș”, precum şi actul constitutiv, statutul noii asociații şi contribuţia în numerar la patrimoniu în valoare de 100.000 de lei.

Scopul asociaţiei este înființarea sistemului de distribuție a gaze naturale în unitățile administrativ-teritoriale membre și dezvoltarea rețelei de transport de gaze naturale pe raza de competență a acestora.

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a fost împuternicit să semneze toate documentele care vizează constituirea ”Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Distribuție Gaz Maramureș”. Prezent în plenul Consiliului Judeţean, parlamentarul-fost ministru al Economiei, Gheorghe Șimon a mai făcut o promisiune spunând că va fi extrem de serios în abordarea acestui proiect și va conlucra cu executivul viitoarei asociații pentru rezolvarea oricărei probleme care ține de Transgaz, ANRE sau de zona de distribuție ce implică societățile de distribuție din țară. Mihai Leahu, directorul Departamentului de proiectare și cercetare la Transgaz a oferit aleșilor locali câteva date tehnice referitoare la corelarea lucrărilor pe care va trebui să le facă noul ADI alături de Transgaz, pentru ca, într-o perioadă cât mai scurtă să fie rezolvată problema gazului în toate localitățile Maramureșului.

Asociaţia va fi compusă din toate unităţile administrativ teritoriale din zona Maramureşului istoric, unde la ora actuală nu există aducţiuni de gaz şi care vor aproba aderarea prin hotărâri de Consiliu Local.

Articolul precedent2,405 mii lei aprobați de Guvern pentru înlăturarea efectelor negative ale inundațiilor pe drumurile județene
Articolul următorSe fac investiții importante în comuna Giulești din județul Maramureș