Președintele Consiliului Județean Maramure a efectuat o vizită în Recea pentru a discuta cu conducerea echipei de fotbal din comună despre modalitățile în care poate fi finanțat acest club pentru a ajunge o emblemă între elitele sportului cu balonul rotund. 

La întâlnirea privind viitorul fotbalului maramuresean, alături de primarul Octavian Pavel s-a aflat și secretarul de stat în cadrul Ministerului Tineretului și Sportului, Cosmin Butuza, dar si conducerea echipei Comuna Recea.

”Îmi doresc să avem în Maramureș o echipă de fotbal la cel mai înalt nivel și sper să dezvoltăm în timp infrastructura necesară performanței. Este știut faptul că, pentru a atinge aceste deziderate este nevoie de implicarea financiară a Consiliului Judetean Maramures, iar din acest motiv am stabilit o foaie de parcurs alături de conducerea echipei din Recea. Sunt câțiva pași pe care trebuie să îi parcurgem împreună până în 2020, iar primul îl reprezintă o finanțare consistentă din partea Consiliului Județean Maramureș a actualei echipe. Vorbim despre câteva sute de mii de lei -din care 300.000 au fost deja alocați pentru turul campionatului- pentru atacarea primei poziții care duce la promovarea în Liga 2. Va urma, apoi, constituirea unei asociații sportive în jurul Consiliului Județean care să preia frâiele echipei și, implicit, este necesară schimbarea denumirii echipei. Maramureș este brand-ul pe care Consiliul Județean îl promovează iar echipa trebuie să se denumească corespunzător. Vom munci pentru ca bugetul viitor al echipei să fie asigurat și din sponsorizări, iar implicarea Consiliului Județean în acest proiect va asigura seriozitatea proiectului în ochii sponsorilor”, a precizat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Președintele Consiliului Județean a subliniat faptul că se dorește alocarea unei sume suficiente pentru construcția unei tribune, în anul 2020, pe partea opusă celei deja existente.

”Am intrat deja în discuții cu Compania Națională de Investiții pentru construcția unui stadion nou, de 7.000 de locuri, între Recea și Baia Mare, stadion care poate fi casa acestei noi echipe a Maramureșului. Ne dorim, totodată, dezvoltarea unei strategii pe termen mediu pentru grupele de copii și junior, concomitent cu întărirea actualului lot cu jucători promițători și dornici de afirmare, dar care să nu împovăreze excesiv bugetul echipei cu salarii exorbitante pentru acest nivel. Voi propune acest proiect plenului Consiliului Județean Maramures și sper să am susținerea consilierilor județeni. Și dat fiind faptul că 2020 este un an electoral, am speranța ca acest proiect să fie susținut și de către viitorul Consiliu Județean, indiferent de culoarea sa politică”, a conchis Gabriel Zetea, președintele CJ Maramureș.

 

Articolul precedentSe întorc ploile în județul Maramureș
Articolul următorLa un pas de o tragedie. Un șofer a forțat culoarea roșie a semaforului și a provocat un accident rutier