Sindicatul Național Sport și Tineret protestează în numele a peste 3.500 de salariați din Sport și Tineret. În urma aplicării prevederilor Legii salarizării 153/2017, 70% din personal, indiferent de vechime, studii, funcție, este plătit cu 1.300 lei net/lună. Angajații acestui minister spun că au așteptat suficient după promisiunile nepuse în practică ale reprezentanților Ministerului pentru Tineret și Sport și ale Ministerului Muncii și Justiției Sociale și sunt hotărâți să înceteze munca pe o perioadă nedeterminată. 

Pentru 8 august este anunțată greva generală, adică încetarea totală a activităţii în Sport şi Tineret până la soluţionarea revendicărilor.

În 24 iulie, Sindicatul Național Sport și Tineret a transmis Instituției Prefectului Maramureș o informare în care a fost evidențiată reluarea unui conflict colectiv de muncă, declanșat în urmă cu trei luni, dar suspendat pentru că s-au anunțat inițial promisiuni din partea Ministerului Tineretului și Sportului. Pentru că nu s-au îndeplinit, lucrătorii din această structură au anunțat un program de acțiuni de protest. Prima a avut loc în 27 iulie, când angajații Ministerului Tineretului și Sportului și din Direcțiile de Sport din toată țara au fost în grevă de avertisment. Pentru 8 august, se pregătesc de grevă generală. Programul de acțiuni de protest a fost înaintat prefectului, care miercuri i-a invitat pe oficialii Direcției de Tineret și Sport Maramureș la o ședință de dialog social.
Sindicaliștii spun că li se pare inacceptabil ce se întâmplă cu salariile acestor angajați, arătând că nu se respectă niște reguli stabilite prin lege.
Aflat în plină perioadă de proteste ale angajaţilor, care reclamă încălcări grave ale drepturilor salariale, MTS-ul a trimis Sindicatului Național Sport și Tineret o adresă din care sindicaliștii constată că se urmărește tergiversarea și neinițierea niciunei măsuri concrete de rezolvare a problemelor semnalate în mod repetat atât de Sindicat, cât și de unitățile subordonate și salariații acestora. Deși în răspunsul ministerului se întrevăd unele soluții la revendicările membrilor, respectiv identificarea unei modalități de compensare a orelor suplimentare, continuarea procedurilor de ocupare a posturilor vacante, organizația sindicală nu a primit nicio informare cu privire la data primei ședințe a grupului de lucru permanent și nici nu au fost transmise propuneri concrete pentru soluționarea efectivă a revendicărilor legitime ale salariaților. Salariaţii sunt așadar hotărâţi să îşi recapete drepturile şi vor continua protestele.
Problemele pe care le au salariații din Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Maramureș sunt aceleași în toată țara. Salariile reprezintă principala durere a acestor angajați. Sunt foarte mici, spun ei.
Articolul precedentÎn cadrul Zilelor Rohiei s-a dezvelit bustul ctitorului Nicolae Gherman
Articolul următorZeci de tineri din toate colţurile lumii participă zilele acestea la Tabăra Rotary Sighet