În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Maramureș, președintele Ionel Bogdan a adus în atenția consilierilor județeni un proiect privind întocmirea studiului de fezabilitate legat de construirea unui spital modular. Unitatea spitalicească va fi amplasată în curtea Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare. În primă fază, spitalul va avea rolul de a prelua pacienții diagnosticați cu SARS CoV-2, însă, în timp, va fi transformat în suport pentru Unitatea Primire Urgențe.
”Sănătatea este importantă pentru noi toți. Încă de la preluarea mandatului de președinte mi-am asumat faptul că voi face toate demersurile necesare astfel încât maramureșenii să beneficieze de cele mai bune tratamente și investigații medicale prin dotarea cu aparatură medicală a unităților spitalicești din județ, însă și de reducere a timpilor de așteptare a pacienților care au nevoie de un consult medical. Vom face toți pașii necesari pentru a atrage fonduri europene și a construi acest spital modular. Trebuie să ne gândim la o strategie pe termen lung. Cu siguranță numărul infecțiilor cu coronavirus va scădea în timp, însă unitatea spitalicească pe care o vom construi va fi binevenită pentru degrevarea activității Unității Primire Urgențe a Spitalului Județean din Baia Mare”, a punctat Ionel Bogdan.
Consilierii județeni maramureșeni au aprobat alocarea a 125.000 lei, suma fiind necesară pentru proiectarea și elaborarea documentațiilor tehnico-economice în vederea realizării spitalului modular. Realizarea și echiparea spitalului modular se va face cu finanțare prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020.
Totodată, din bugetul de rezervă aflat la dispoziția președintelui Consiliului Județean Maramureș s-a alocat suma de 40.000 lei pentru Primăria Asuaju de Sus, bani care vor fi folosiți pentru situații de extremă dificultate privind plata asistenților persoanelor cu dizabilități, și 30.000 lei pentru Primăria Comunei Călinești.
Sursa: Realitatea de Maramures