Pe paginile de socializare au apărut numeroase reclamații cu privire la starea drumului care face legătura între municipiul Baia Mare și orașul Târgu Lăpuș. Oamenii acuză societatea care a efectuat lucrări în zonă că a transformat drumul într-unul forestier. 

Drumul Național 18B Baia Mare – Târgu Lăpuș se dorește a fi modernizat prin reciclarea in situ (un proces tehnologic ales de către CNAIR). Oamenii cer însă ca autoritățile județene să se deplaseze la fața locului să vadă starea drumului și solicită o analiză a stratului de asfalt. ”Care strat de asfalt, balast și bitum?”, se întreabă oamenii. Dacă nu se sesizează nimeni în aceste zile, oamenii susțin că vor ca luni dimineața, între orele 06:00 și 09:00 să blocheze drumul de la Târgu Lăpuș spre Baia Mare.

Care sunt explicaţiile la situaţia creată

Joi după-amiază, președintele CJ Maramureș, Gabriel Zetea, a explicat situația creată pe DN 18B. ”Au existat in ultimele zile multe reprosuri adresate executantilor lucrarii si as vrea sa explic cateva lucruri :1. Intarzi erile la turnarea stratului de asfalt de reglare sunt din cauza furnizorului de material care saptamana trecuta a livrat material de slaba calitate refuzat de catre executant. Contractul a fost reziliat iar de azi se asfalteaza in conditii normale. Se va lucra in acelasi ritm pana luni cand speram ca pana la kilometrul 13 intreg carosabilul va fi asfaltat. 2. Procesul de reciclare va continua in ritm de cateva sute de metri pe zi astfel incat la final de octombrie va fi acoperita lungimea drumului pana la Cernesti. 3. Investitia de pe DN 18 B nu apartine Consiliului Judetean Maramures ci Companiei Nationale de Drumuri dar va beneficia in continuare de intreg sprijinul meu.

Imi cer scuze tuturor pentru inconvenientele din saptamanile trecute din trafic si sper ca lucrarile se derula mult mai rapid in zilele urmatoare.”, precizează șeful administrației județene, Gabriel Zetea, într-o postare pe Facebook.
Articolul precedentEveniment cultural dedicat scriitorului Tersanszky Joszi în cadrul festivalului Zilele Maghiare – Foter Fesztival
Articolul următorTârgul de miere din Sighetu Marmației a ajuns anul acesta la a X-a ediție.