Veselie și bună-dispoziție și în a doua zi a Târgului de Turism al României, ediția de primăvară 2019, acolo unde standul Județului Maramureș a fost și acum la mare căutare. Îmbrăcați în frumoasele straie populare, reprezentanții Consiliului Județean Maramureș, ai Ansamblului Folcloric Național ”Transilvania” dar și cei Centrelor de Informare Turistică și-au întâmpinat oaspeții cu bucate alese, dar și cu informații proaspete despre minunile județului și cele mai căutate obiective turistice din zonă. 


Un moment inedit a constant în hora pe care au întins-o ansamblurile folclorice reunite din Maramureș și Bistrița Năsăud, horă care a cuprins atât reprezentanții celor două standuri, cât și vizitatorii aflați în trecere prin zonă. Și ”Nea Marin” a dorit să vadă ce are Maramureșul mai bun și mai frumos de oferit și a dat asigurări că, în cel mai scurt timp, va face un popas în județul nostru.
În partea a doua a zilei, reprezentantul Biroului de Informare Turistică din cadrul Serviciului Relații Publice, Dan Carpov, alături de Florin Pop de la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Maramureș și Marius Ardelean de la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie au făcut o prezentare a proiectelor de promovare a județului, în cadrul conferinței ”Turismul Responsabil în România. Reprezentanții județului Maramureș au vorbit celor prezenți despre proiectul “Biserici de lemn din Țara Lăpușului”,” Tururi virtuale”, ”Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord” și aplicația Visit Maramureș.
Gheorghe Epure, primarul comunei Polovragi a vorbit despre ”Turismul responsabil în comuna Polovragi”, în timp ce reprezentantul Consiliului Județean Maramureș, Dan Carpov a făcut o prezentare virtuală a bisericilor din lemn din Țara Lăpușului și a Festivalului Dacilor Liberi, iar Doina Tătaru, de la Centrul de Economia Industriei și Serviciilor, Academia Română a abordat tema „Turismul responsabil – o șansă pentru România?”.
Evenimentul a fost organizat de Fundația Amfiteatru în parteneriat cu Romexpo, în cadrul acțiunii având loc și o degustare de produse tradiționale și oferirea de materiale de promovarea județului. Ulteriori, participanții au fost invitați la standul județului Maramureș, pentru a primi informații detaliate.

Articolul precedentCum va fi vremea în Maramureș
Articolul următorAplicația ”visitMaramureș” – atractivă pentru vizitatorii prezenți la ediția de primăvară a TTR 2019