Consiliul Local Sighet s-a întrunit în 14 mai în ședință extraordinară. Pe ordinea de zi s-a regăsit un sigur proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului local al municipiului Sighetu Marmației pe anul 2019. Mai mulți consilieri locali și-au exprimat nemulțumirea față de faptul că cea mai mare parte a bugetului, aproximativ 90%, se alocă pentru salarii și cheltuieli de funcționare iar suma alocată investițiilor este foarte mică.

”Per ansamblu bugetul de nemulțumește pentru că se alocă procente de aproape 90% pentru salarii și funcționare și mai puțin pentru dezvoltare dar dacă sunt surse suplimentare prin care putem aduce bani la buget și să realizăm câteva din obiectivele de mare oportunitate pentru oraș eu cred că trebui votăm bugetul de acuma”, a spus Eugenia Godja, consilier local.

”Acest buget are o filosofie care ar trebui să fie următoarea: am asigurat echilibrarea bugetului pentru că el nu poate fi adoptat cu deficit luând sumele și punându-le din detrimental zonei de dezvoltare în detrimental zonei de funcționare pentru ca el să devină viabil. După ce terminăm bugetul ne prezentăm la președintele Consiliului Județean unde susținem deficitul pe buget la investiții, respective banii pe care i-am luat noi din zona de investiții și i-am dus în zona de funcționare iar Consiliul Județean din rezerva de 7,5% a reușit să își facă o zonă de 25 milioane lei pe care poate să îi redistribuie spre UAT-uri, de acolo vom complecta diferența”, a explicat Horia Scubli, primarul municipiului Sighetu Marmației.

După mai multe discuții pe baza bugetului, proiectul de hotărâre a fost supus votului Consiliului Local însă nu a fost aprobat. Pentru a fi adoptat bugetul au fost necesare 11 voturi pentru însă doar 6 consilieri locali au dat vot favorabil acestui proiect de hotărâre.

 

Articolul precedentSesiunea specială a examenului național de Bacalaureat se va desfășura în perioada 16 mai – 5 iunie 2019
Articolul următorPosibile inundații în Maramureș