Vineri, 5 aprilie, se face curățenie în Sighetu Marmației. Primăria în parteneriat cu școlile și liceele din oraș a demarat o campanie de curățenie prin care se dorește igienizarea mai multor zone din oraș. Astăzi la Primăria Sighet a avut loc o întâlnire  pe această temă între reprezentanții administrației locale și directorii de școli. La această activitate vor participa toate unitățile de învățământ gimnazial și liceal din Sighetu Marmației care vor fi repartizate pe zone.

Viceprimarul Ildiko Bereș a mărturisit că prin această acțiune se dorește conștientizarea cetățenilor privind importanța curățeniei pe spațiile verzi și pe străzile din oraș.

”O să facem în comun o acțiune de salubrizare a orașului în care toate școlile gimnaziale și liceele din  oraș vor fi partenerii noștri împreună cu elevii și cadrele didactice. Am stabilit să desfășurăm această activitate de salubrizare în luna aprilie pentru că este mai cald, s-a topit zăpada și este mult mai ușor de curățat. După cum ați văzut foarte multe zone au fost deja curățate de cei de la societatea de salubrizare și de cei de la Asistența Socială. Vor fi curățate anumite porțiuni unde pot fi implicați și elevii”, a spus viceprimarul municipiului Sighetu Marmației.

Înainte de a ieși în teren pentru acțiunea de curățenie, elevii vor fi instruiți de cei care îi vor și supraveghea.

 

Administrația locală sigheteană le cere cetățenilor să arunce gunoiul numai în spațiile amenajate în acest sens și să nu depoziteze deșeri în păduri, parcuri sau pe malurile râurilor.

 

Articolul precedentPrefect pentru o zi
Articolul următorIncendiu în Buciumi! A ars 1 ha de pădure