O analiză privind intervenţiile poliţiştilor la situaţii sesizate prin 112, în primul semestru al acestui an, reflectă faptul că poliţiştii maramureşeni au intervenit lunar la peste 1 200 de cazuri semnalate prin apelul unic de urgenţă.

Cele mai multe intervenţii ale poliţiştilor au avut ca obiect agresiuni (25%), scandaluri şi stări conflictuale (16%), accidente şi evenimente rutiere (10%).

Pentru că promptitudinea este un element important în astfel de situaţii, timpul de intervenţie a fost sub 10 minute în majoritatea cazurilor semnalate. Ceea ce-şi doresc poliţiştii de fiecare dată când sunt sesizaţi cu privire la astfel de situaţii este ca intervenţia lor să fie eficientă, să contribuie la salvarea de vieţi, la prinderea autorilor faptelor antisociale şi la restaurarea ordinii.

Numeric, din 13.553 apeluri de urgenţă primite în primele şase luni din 2018, în 7.658 cazuri (57%) s-a impus deplasarea unor echipaje de intervenţie pentru gestionarea aspectelor de urgenţă şi luarea măsurilor legale, restul situaţiilor fiind clarificate prin consiliere şi îndrumări sau au fost apeluri false.

Articolul precedent”SUNT UN OM RESPONSABIL”- Campanie de încurajare a implicării civice demarată de I.P.J. Maramureş
Articolul următorE deficit de sânge, se face apel la donatori