Dacă de curățarea carosabilului de zăpadă sunt responsabile autoritățile, întreținerea trotuarelor revine fiecărui cetățean. Ca în fiecare an unele persoane sunt mai puțin responsabile și uită că această sarcină le revine lor.

Unii cetățeni, deși nemulțumiți că trotuarele sunt pline de zăpadă, nu le curăță ci așteaptă ca acestea să fie curățate de cei care deszăpezec străzile din oraș. Conform legii cetățenii sunt obligați să curețe zăpada de pe trotuarele din fața locuințelor sau proprietăților care le aparțin. De asemenea reprezentanții Serviciului Public de Gospodărire Urbana îi îndeamnă pe cetățeni să nu arunce zăpadă de pe trotuar pe carosabil.

”Din punctul meu de vedere și cetățenii au multe obligații, trebuie să își curețe în fața casei. Cel mai important este ca atunci când curăță zăpada de pe trotuar să nu o arunce în drum. Noi deszăpezim, ei o aruncă în drum și tot așa”, a explicat Gheorghe Zerni, șef serviciu producție SPG URBANA.

Persoanele care nu își curăță zăpada din fața locuințelor sau proprietăților riscă sancțiuni aspre.

 

Articolul precedentCând va fi finalizat bustul lui Mihai Eminescu? Lucrarea realizată de sculptorul Mihai Borodi este în lucru
Articolul următorA fost dezvelită o placă memorială pentru Alexandru Filipașcu