Vremea a fost calda pentru aceasta perioada. Cerul a fost temporar noros. Izolat s-au semnalat precipitatii slabe, predominant sub forma de ploaie La munte a nins. Cantitatea maxima de precipitatii inregistrata fost de 0.6 l/mp, la Firiza. Vantul a suflat slab la moderat, cu unele intensificari in zona montana inalta a de pana la 65 km/h, la Vf.Iezer. Temperatura maxima a fost cuprinsa intre 5 grade la Ocna Sugatag, Baia Mare, Targu Lapus si 7 grade la Sighetu Marmatiei. Pe arii restranse s-a semnalat ceata. Cel mai rece a fost noaptea trecuta la Cavnic, -2 grade.

Stratul de zapada masura, aseara, pana la 58 cm la Baraj Firiza.
La primele ore ale dimineti temperatura aerului avea valoarea cuprinsa intre 0 grade la Ocna Sugatag si Viseu de Sus, 1 grad la Targu Lapus si Sighetu Marmatiei si 5 grade in Baia Mare.
Circulatia rutiera se desfasoara in conditii de iarna. Carosabilul sectoarelor de drumuri nationale este curat si umed. Cerul este acoperit, vizibilitatea buna in trafic. Angajatii sectiei au intervenit cu trei utilaje si au imprastiat 16,5 tone sare si 50 litri de clorura de calciu.
Carosabilul sectoarelor de drumuri nationale este curat si umed. Angajatii societatii care intretin si asigura practicabilitatea au actionat cu șapte utilaje si au raspandit 37 tone de material antiderapant.
Nu sunt probleme in alimentarea cu energie electrica a localitatlor.
Nivelurile si debitele cursurilor de apa din judet au fost in scadere. Nu au fost semnalate probleme deosebite pe cursuri. Nu este atinsa cota de atentie pe rauri. Exploatarea amenajarii hidrotehnice Stramtori-Firiza se realizeaza in conditii de siguranta, conform regulamentului.
Stratul de zapada masoara: 78 cm la Baiut, 77 cm la Firiza, 76 cm in Pasul Gutai, 55 cm la Luhei, 50 cm la Coroieni, 41 cm la Vf. Iezer si Ruscova, 35 cm pe Valea Viseului, 34 cm in Baia Borsa 32 cm la Grosii Tiblesului si Poiana Borsa, 30 cm pe Valea Vaserului, 28 cm la Mara si Razoare, 25 cm la Targu Lapus, 22 cm la Vadu Izei, 20 cm la Sacel, 18 cm la Sighetu Marmatiei 16 cm la Ocna Sugatag, 14 cm in Baia Mare.
Valori ale temperaturii aerului la aceasta ora: 2 grade la Cavnic si Targu Lapus, 3 grade la Vf. Iezer, Sighetu Marmatiei, Viseu de Sus si Borsa, 7 grade in Baia Mare si la Ocna Sugatag.
Se menține pericolul producerii de avalansa in Muntii Maramuresului si Muntii Gutai. La peste 1800 m pe fondul încălzirii accentuate a vremii și a insolației, zăpada se va umezi puternic în partea superioară și se va topi, iar apa rezultată se va acumula în pelicule deasupra straturilor mai dure din interior, pelicule peste care, spontan, straturile instabile din partea superioară a stratului pot aluneca. În locurile adăpostite sunt depozite însemnate de zăpadă iar aici riscul este crescut. Chiar și la supraîncărcări slabe se pot declanșa avalanșe de dimensiuni mici sau medii. Sub 1800 m, temperaturile diurne vor crește semnificativ, și vor determina umezirea și topirea accelerată a stratului, ducând pe anumite pante la declanșarea unor avalanșe spontane. Pe pantele mai înclinate și pe văi, unde sunt prezente acumulari însemnate de zăpadă, se vor declansa spontan curgeri sau avalanse de dimensiuni mici sau medii, riscul fiind amplificat la supraîncărcări oricât de slabe.
Vremea se va incalzi astazi in judet fata de zilele precedente, indeosebi in zonele de deal si de munte. Cerul va fi temporar noros. Local in zonele joase se va semnala ceata, posibil insotita de burnita sau ploi slabe. Vantul va sufla slab la moderat, cu intensificari indeosebi in zona montana inalta. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 8 si 11 grade, iar cele minime intre 1 si 5 grade.
Duminica, 3 februarie a.c., prognoza meteorologica prevede ca vremea va fi deosebit de calda pentru aceasta perioada, indeosebi in zonele de deal si de munte. Cerul va fi temporar noros. Pe arii restranse, in zonele joase, se va semnala ceata, posibil insotita de burnita sau ploi slabe. Vantul va sufla slab la moderat, cu intensificari indeosebi in zona montana inalta. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 10 si 15 grade, iar cele minime intre 1 si 4 grade.

Articolul precedentContrabanda de tigari cu trenul in Maramures
Articolul următorȘtiința Explorări nu joacă meciul programat în etapa a 14-a