Consiliul Județean Maramureș și Consiliul Județean Bistrița-Năsăud au marcat finalizarea lucrărilor de modernizare a drumului DJ 171 care face legătura între cele două județe, prin Țara Lăpușului.

Evenimentul a avut loc vineri, 16 noiembrie 2018, de la ora 13.00, în locul numit Dealul Șpanului, între comunele Târlișua (Bistrița-Năsăud) și Suciu de Sus (Maramureș). Alături de președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea și președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan s-au aflat primarii celor două comunități, edili din localitățile limitrofe, dar și foarte mulți cetățeni din cele două județe, dornici să ia parte la acest eveniment. 


Potrivit preșdintelui CJ Bistrița-Năsăud, investiția în județul vecin s-a realizat pe o distanță de aproximativ 40 de km, din Drumul Național DN17 până la limita cu județul Maramureș, suma totală alocată pentru modernizarea infrastructurii rutiere fiind de 10,5 milioane de euro doar în Bistrița-Năsăud. Președintele Radu Moldovan a precizat că au fost folosite fonduri mixte, finanțarea venind atât de la Guvernul României, cât și din contribuția semnificativă a instituției județene, însă fondurile alocate pe proiectele executate vor fi recuperate de la Uniunea Europeană.

Gabriel Zetea: ”Reabilitarea drumului din Maramureș este o investiție realizată exclusiv din fondurile Consiliului Județean” 

”Cei șase kilometri de drum din Maramureș, de la Suciu până la limita cu Bistrița-Năsăud, reprezintă o investiție realizată exclusiv din fondurile Consiliului Județean, prin instituția din subordine, Drumuri și Poduri SA Maramureș, unde s-a alocat o finanțare de aproape trei milioane de lei doar în anul 2018”, a arătat președintele șeful administrației județene, Gabriel Zetea.

Articolul precedentMaramureșean, arestat preventiv pentru trafic de droguri
Articolul următorRecomandări privind protecția apometrelor și instalațiilor de alimentare cu apă împotriva înghețului