Consilierii județeni au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiții ”Lucrări de reabilitare și amenajare interioare și exterioare la corp clădire B, Casa Petofi Baia Mare”. Durata de realizare a investiției este de opt luni, iar sursele de finanțare reprezintă contribuții proprii din bugetul Consiliului Județean.

Potrivit documentației tehnice prezentată de executivul Consiliul Județean reprezentanților plenului, prin recomandările expertului tehnic și al auditoriului energetic, soluțiile adoptate conduc la modernizarea energetică a clădirii și a instalațiilor de încălzire din spațiile comune în care se desfășoară activități. Indicatorii tehnici arată că, după realizarea lucrărilor de intervenție privind reabilitarea clădirii, se vor obține reducerea consumurilor de energie totale, reducerea consumurilor de energie pentru încălzirea spațiilor și reducerea anuală a emisiilor de gaze.

În proiectul de hotărâre se arată că, urmare a analizei cost-beneficiu și cost-eficacitate întocmite, sunt îndeplinite condițiile pentru acordarea finanțării nerambursabile din fonduri europene, demonstrând oportunitatea și necesitatea socio-economică a investiției. Valoarea totală a investiției este de aproape 1,5 milioane de lei.

”Aceasta este o clădire frumoasă a Consiliului Județean, care este reabilitată parțial din fonduri europene. A fost un proiect în valoare de aproximativ două milioane de euro, care s-a desfășurat sub numele Înființare centru educațional privind energia durabilă în clădirea corp B, complex Petofi – Baia Mare. Au rămas însă spații care au nevoie de reabilitare și care nu fac cinste județului prin modul în care arată și considerăm că este normal să finalizăm acest proiect, iar prin contribuția instituției județene, întreaga clădire va fi modernizată. În anul 2020 expiră perioada de sustenabilitate a proiectului european, dat fiind faptul că, vreme de cinci ani de zile avem obligația de a menține destinația pentru care s-a acordat sursa de finanțare din fondurile europene, iar anul viitor, după ce întreaga clădire va fi reabilitată, vom încerca să îi dăm o direcție complementară. Consider că este util să menținem și destinația de centru educațional, însă pot să aibă loc și alte activități”, a arătat președintele CJ Maramureș, Gabriel Zetea.

Aleșii județeni au votat și indicatorii privind reparații capitale la acoperișul și șarpanta Palatului Administrativ.

Articolul precedentCaz șocant. Trei crime într-o zi în Baia Mare
Articolul următorDoi olandezi, depistati în PTF Sighetu Marmaţiei cu 84 de kilograme de heroină