În urma solicitării transmise de consilierul județean, Marinel Kovacs, fost președinte al Consiliului Județean Maramureș în mandatul 2004 – 2008, șeful administrației județene, Gabriel Zetea a prezentat situația numărului de posturi vacante și ocupate în perioada 2004 – 2019. 

Astfel, datele statistice arată că, în anul 2004, la preluarea mandatului de președinte de către Marinel Kovacs, organigrama Consiliului Județean Maramureș prevedea 131 de posturi, din care ocupate 116 și vacante 15. La predarea mandatului, organigrama a crescut cu 17 posturi ajungând la 148, din care erau ocupate 128 și vacante 20.

Și sub conducerea lui Mircea Man, între anii 2008 – 2012, numărul posturilor din organigramă a crescut cu 18, de la 148 la 166. Dintre acestea, la predarea mandatului erau ocupate 117 și vacante 49. În mandatul lui Zamfir Ciceu (2012 – 2016), numărul posturilor a crescut cu 27, ajungând la 193 de posturi în organigramă, din care la predarea mandatului erau ocupate 151 și vacante 42.

Din anul 2016, când președinția CJ Maramureș a revenit lui Gabriel Zetea, organigrama a mai crescut cu doar 5 posturi, ajungând la 198, față de 193, câte au fost la preluarea mandatului. În prezent, la nivelul instituției județene sunt ocupate 178 de posturi și vacante 20.
Potrivit informațiilor oferite de șeful administrației județene, Gabriel Zetea, în organigramă figurează cinci posturi suplimentare, creșterea fiind în concordanță cu impunerile legislative.

În anul 2018 a fost înființat Compartimentul Implementare Proiecte în subordinea Direcției de Dezvoltare și Implementare Proiecte, cuprinzând un număr de 4 funcții contractuale de execuție pe durata implementării proiectelor aflate în derulare și a fost înființată funcția publică de execuție de consilier grad profesional superior, în cadrul Compartimentului de mediu aflat în subordinea Direcției Tehnice și Investiții. Totodată, în anul 2019 au fost înființate următoarele compartimente: Compartimentul Corp Control, Control Intern Managerial și Managementul Calității, Compartimentul de Guvernanță Corporativă și Compartimentul de sănătate, contracte și servicii sociale, în timp de Serviciul Relații Publice și Promovarea Județului a fost redenumit în Serviciul Relații Publice, cuprinzând: Compartimentul Relații Publice, Compartimentul Promovarea Județului, Biroul de Informare Turistică, Biroul Relații Internaționale, Compartimentul Informatică”, a precizat președintele Gabriel Zetea.

Articolul precedentUnde depozităm gunoaiele după curățenia de primăvară
Articolul următorA încercat să se sustragă controlului poliţiştilor, însă a fost prins iar acum este cercetat pentru comiterea a trei infracţiuni