Consiliul Local Sighet a aprobat în unanimitate un proiect de hotărâre, inițiat de 8 consilieri locali, privind adoptarea unor măsuri în vederea asigurării transparenței decizionale la nivelul autorităților administrației publice locale.

Prin acest proiect se propune să sporească gradul de responsabilitate a administrației publice față de cetățean și transparența.

”Aceste chestiuni, este normal și firesc să se întâmple, nu trebuie să ai abonament SEAP ca să poți avea niște informații, poate sunt și alți oameni care vor să verifice în ce mod se fac achizițiile. Aveam discuții vis a vis de sistemul de achiziții care a gestionat o chestiune din Centrul Cultural. De să o avem când putem asigura transparența de așa natură încât aici măcar anumite subiecte să nu le mai dezbatem, mi se pare pertinent și de bun simț”, a spus consilierul local Alexandru Oros

.În vederea asigurării transparenței decizionale, toate contractele de achiziție publică, de lucrări publice și de concesiune care urmează a fi încheiate la nivelul municipiului Sighetu Marmației se vor publica pe site-ul Primăriei în secțiunea specială numită ” Contracte de achiziție publică, de lucrări publice și de concesiune”.

Informațiile privitoare la contractele de achiziție publică, de lucrări publice și de concesiune publicate pe site-ul instituției vor cuprinde informații despre modul de atribuire a contractului, data încheierii contractului, durata contractului și a actelor adiționale aferente, valoarea contractului și a actelor adiționale precum și obiectul contractului.

 

Articolul precedentCFR Călători, recomandări pentru elevi
Articolul următorVictorie pentru Maramureș în prima etapă a Turneului Speranțelor