Acoperirea definitivă a deficitului secțiunii de dezvoltare la sfârșitul exercițiului bugetar 2018 și aprobarea folosirii execedentului bugetar din anul 2018 pentru finanțarea cheltuielilor  secțiunii de dezvoltare aferente bugetului local al municipiului Sighetu Marmației pe anul 2019 a fost aprobată  la sfârșitul lunii ianuarie de Consiliul Local.

Proiectul de hotărâre a fost votat în unanimitate de consilierii locali prezenți la ședința de Consiliu Local din 31 ianuarie.

”Dacă vă aduceți aminte, la sfârșitul anului 2017 am avut un excedent pe care l-am raportat în 2018 de 65 miliarde lei. Anul trecut s-a înregistrat pe secțiunea de dezvoltare un deficit de aproximativ 45 miliarde lei, adică cheltuielile au fost mai mari decât veniturile. 65 de miliarde raportate în 2017, 45 de miliarde în 2018 rezultă un excedent care se raportează pentru acest an de 22 de miliarde pe secțiunea de dezvoltare. Nu știu dacă am explicat corect, este o chestiune de contabilitate care trebuie făcută”, a precizat Petru Rednic, consilier local.

Astfel s-a aprobat utilizarea excedentului bugetului local rezultat la încheierea exercițiului bugetar 2018 ca sursă de finațare a cheltuielilor secțiunii de dezvoltare în anul 2019.

Articolul precedentMaramureșenii au fost păgubiți din cauza căderilor masive de zăpadă
Articolul următorProduse contrafăcute confiscae de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice