Diana Tiță, Darius Cristian și Adrian Contraș, din clasa a VI-a B, sunt primii elevi din ciclul gimnazial al Colegiului Național „Gheorghe Șincai” Baia Mare care au participat la un concurs de robotică.

Aceştia au fost prezenţi la  faza națională a concursului de robotică NEXTLAB.TECH, în cadrul Facultății de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică din București, unde roboții proiectați și programați de copii au trebuit să urmărească traseul impus.


Activitatea de pregătire a elevilor a avut loc în cadrul cercului cu specialitatea Informatică bazată pe tehnologii de tip STEM, înființat de Catedra de informatică a colegiului.
Coordonatori pentru această activitate au fost profesorii Laura Călin, Contras Diana şi Carmen Anton.

„Suntem foarte mândri de elevii noştri pentru această participare. S-au înscris anul trecut, au avut cursuri despre robotică, Darius a câştigat şi kit-ul necesar iar ceilalţi şi l-au cumpărat. Au fost participanţi din toate judeţele şi chiar dacă nu au câştigat, performanţa lor înseamnă faptul că au reuşi să construiască un roboţel.” a declarat pentru Realitatea de Maramureş, profesoara Carmen Anton.

Elevul Andrei Zaharie, din clasa a XII-a C a fost titular al echipei de robotică Clever Core şi a oferit  asistența necesară.

Articolul precedentCNA nu se grăbește să notifice companiile de cablu să preia în grila de programe Realitatea Plus
Articolul următorOperaţie în premieră la Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare