Miercuri, 26 iunie 2019, în Piață Cetății , între orele 16:00-19:00, va avea loc expoziția foto de conștientizare a drepturilor animalelor ”Purtatorul de cuvânt al animalelor”, organizată de către voluntară franceză Cindy Gourmelon împreună cu alți tineri voluntari români și internaționali.

Această activitate face parte din proiectul personal al voluntarei franceze găzduite de către Federația YMCA România în Baia Mare pentru 11 luni, proiect care și-a propus crearea unei echipe de tineri care să fie pasionați de drepturile animalelor, care pe parcurs au învățat și au conștientizat contextul în care aceștia trăiesc şi procedurile de adopție.

Cei 12 tineri , utilizând metodă PhotoVoice au explorat situația animalelor din Baia Mare și împrejurimi, realizând astfel această expoziție menită să sensibilizeze comunitatea noastră și să promoveze drepturile animalelor, adopția, voluntariatul.

“Sunt pasionată de tot ceea ce ține de situația animalelor, a câinilor abandonați sau din adăposturi, și mi-am dorit foarte mult că proiectul meu personal să fie în legătură cu acest subiect. Am vizitat și am petrecut timp cu câinii din adăposturi și am fost profund impresionată de ei, realizând că aceste suflete nevinovate merită o familie în care să fie iubiți, tratați cu atenție și grijă. Sunt bucuroasă că ținerii din comunitatea locală-români și internaționali, au venit în proiectul meu și împreună am creat acest eveniment de conștientizare prin metodă PhotoVoice, metodă nonformala care arată realitatea așa cum o vede fotograful, iar mesajele invită la reflecţie” – subliniază voluntara Cindy Gourmelon.

Proiectul de găzduire are voluntarei este “Youth Power Space ÎI ” și este co-finanțat prin programul Erasmus Plus al Uniunii Europene, fiind derulat împreună cu partenerii-organizațiile de trimitere ale voluntarilor: Asociacion Building Bridges-Spania, ProAtlantico-Associaçao Juvenil -Portugalia, Ville de Nevers- Franța.

Articolul precedentPesta porcină africană a ajuns în Oarța de Sus
Articolul următorInstabilitate atmosferică, posibil vijelii și grindină