Două plăci comemorative au fost dezvelite astăzi în Sighetu Marmației. La eveniment au participat reprezentanți ai Consiliului Județean, ai Prefecturiiși ai admnistrației locale sighetene.

 

O placă comemorativă a fost amplasată pe clădirea fostului Consiliu Național Român din Sighetu Marmației, unde la data de 22 noiembrie 1918 a avut loc adunarea națională a maramureșeni lor care a ales Sfatul Național și a hotărât trimiterea delegațiilor la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia din 1 decembrie 1918.

 

”Ne aflăm în fața clădirii unde a avut loc adunarea Sfatului național român în 22 noiembrie 1918, exact acum 100 de ani, și suntem bucuroși să putem face acest mic simbol al prețuirii noastre pentru evenimentele din acea zi. E și scopul nostru pentru că am făcut-o acum când sunt exact 100 de ani”, a precizat Horia Scubli primarul municipiului Sighetu Marmației.

 

Cea de-a doua placă comemorativă a fost amplasată pe Casa Memorială Ioan Mihalyi de Apșa, edificată ca primul muzeul al Maramureșului.
Articolul precedentZece căruțe trase de cai au pornit din Sighetu Marmației spre Alba Iulia pentru a reface ”Drumul Unirii”
Articolul următorLa Judecătoria Sighetu Marmaţiei au fost demarate, în cursul acestei luni, ample lucrări de reparaţii