În 6 august în comuna Giulești a avut loc o întâlnire cu cetățenii pe tema Programului Național de Cadastru și Carte funciară. La discuții au luat parte autoritățile locale, prefectul județului Maramureș, Vasile Moldovan, dar și reprezentanții Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară.

În cadrul acestei întâlniri, cetățenii au avut posibilitatea să pună întrebări legate de problemele cu care se confruntă pentru a întocmi documentația.
”O să vorbim despre Programul Național de Cadastru și Carte Funciară în sensul în care vreau să vă amintesc, am semnat cu Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară un contract în valoare de peste 200.000 lei. Ați văzut că lucrurile au demarat”, a declarat Laurnețiu Batin, primarul comunei Giulești.
”Sunteți printre primele comune din Maramureș care au înțeles posibilitatea pe care o aveți de a încheia acest program care se derulează în perioada 2016-2023 și vreau să felicit autoritatea publică locală, priamrul, viceprimarul că s-au implicat în acest proiect. Bineînțeles cu sprijinul Oficiului de Cadastru care este deschis prin reprezentații din județ și care încearcă să convingă autoritățile că este foarte importantă această acțiune de cadastrare și de aceea ne aflăm aici ca să transmitem un mesaj și către celelalte autorități publice locale să înțeleagă că este momentul să demarăm această acțiune de cadastrare și să închidem această acțiune ”, a explicat prefectul județului Maramureș, Vasile Moldovan.
”Începând cu anul 2020 nu o să mai primească subvenție de la APIA niciun teren neintăbulat. În acest sens, pentru a veni în ajutorul cetățenilor, Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară prin oficiul județean Maramureș a pornit un program curajos și anume Porgramul Național de Cadastru și Carte funciară prin care se întăbulează gratuit toate proprietățile, întâi în extravilan după care în intravilan”, a adăugat Ovidiu Ștefan, director Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară.
Articolul precedentDoliu în lumea artistică. A murit taragotistul Dumitru Fărcaș
Articolul următorUn cadavru a fost găsit sub un pod din Vișeu de Sus