În urma furtunii din Maramureș din data de 28 mai 2019, când Sistemul RO-Alert a fost inutil și cetățenii din Baia Mare au fost avertizați cu zeci de minute întârziere despre furtuna puternică, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Maramureș au organizat astăzi o conferință de presă pentru a explica cum s-a făcut transmiterea mesajului de cod roșu prin intermediul aplicației RO-ALERT.

ISU Maramureș recunoaște că transmiterea cu întârziere a mesajelor s-a datorat unei greșeli umane.

”În contextul precizat și având în vedere faptul că, pentru personalul ISU Maramureș a fost prima utilizare în mod real a aplicației, a intervenit o eroare umană, nu una de sistem, care a făcut ca mesajul să fie transmis doar la ora 17.04. Menționăm că aplicația RO-ALERT este perfect funcțională, sens în care s-au transmis fără probleme mai multe alerte în alte județe vizate de fenomene meteo asemănătoare.
Regretăm situația creată de întârzierea transmiterii mesajului și vă asigurăm că vom continua instruirea personalului cu privire la utilizarea corespunzătoare a aplicației RO-ALERT, astfel încât asemenea situații să nu se mai producă”, a declarat Pavel Baltaru, inspectorul-șef al ISU Maramureș.

În ceea ce privește măsurile luate asupra persoanei care se face vinovată de transmiterea mesajului cu întârziere, inspectorul șef  al ISU Maramureș a precizat că se analizează situația și că vor fi luate măsurile legale care se impun.

Articolul precedentGIMNASTICĂ: Municipiul Baia Mare găzduiește Campionatul Național Școlar
Articolul următorCutia Bebeluşului la Spitalul Judeţean din Baia Mare