Administrația locală din Ieud informează că începând din această lună vor avea loc lucrări de cadastrare în localitate. Proprietarii terenurilor trebuie să fie prezenți când se fac măsurătorile. Aceste lucrări sunt gratuite.

Autoritățile locale intenționează să cadastreze gratuit toate terenurile care nu sunt prinse în prezent în evidențele oficiale.

”Noi am semnat contractual  cu OCPI pentru suma de 160 000 lei, am încheiat contract și cu topograful și sper va din septembrie să începem deja, am și stabilit cu topograful sectoarele pe care cadastrăm, plecăm de la limita de proprietate cu comuna Bogdan Vodă și să venim către mănăstire. Sunt primele două sectoare cadastrale care vor fi măsurate, sperăm să poată oamenii să se prezinte la măsurătoare pentru că multă lume e plecată și asta cred că îngreunează situația”, a precizat Nicolae Traian David, primarul comunei Ieud.

Cetățenii vor fi informați din timp despre zonele în care urmează să se facă aceste lucrări de cadastrare.

”Pe fiecare vrem să îi anunțăm măcar cu 3-4 zile înainte. O să fie mai greu la început până știm în zona respectivă care sunt vecinii dar noi sperăm să fie zilnic 20-30 de persoane, chiar mai mult”, a adăugat primarul comunei Ieud.

Astfel de lucrări se realizează în mai multe localități din țară.

Articolul precedent50 de sancţiuni contravenţionale aplicate într-o singură zi
Articolul următorÎn cartierul Cuza Vodă din Sighet ar putea fi înființată o piață