Foto arhiva

Consiliul Local Sighet s-a întrunit luni în ședință extraordinară. Pe ordinea de zi s-a regăsit un singur proiect de hotărâre, privind aprobarea rectificării bugetului local consolidat al municipiului Sighetu Marmației pe anul 2018 precum și modificarea listei de investiții aferente.

În urma acestei rectificări bugetare Muzeul Maramureșului a primit o sumă de bani pentru realizarea unor proiecte dedicate Centenarului Marii Uniri.

”Este vorba despre o rectificare în suma de 45 000 lei, bani care vin de la bugetul de stat, practic tranzitează doar bugetul nostru și se duc la Muzeul Maramureșului, din câte am înțeles pentru 3 proiecte dedicate Centenarului”, a explicat Petru Rednic, consilier local.

”Aș vrea să vă spun că muzeul este beneficiarul unor proiecte foarte importante legate de sărbătorirea Centenarului. Proiectele care sunt avizate acum sunt direct de la București, ele privesc o expoziție, Contribuția Maramureșului la Marea Unire, o expoziție impozantă pe care o vom face la secția de istorie, o expoziție la casa Ioan Mihaly de Apșa, Familia Mihaly de Apșa în zilele Marii Uniri unde vom prezenta aportul familiei Mihaly de Apșa la Marea Unire și la istoria poporului român și în același timp prezența armatei române în acea casă. O altă expoziție care s-a aprobat săptămâna trecută la nivel guvernamental în valoare de 10 000 de lei este Contribuția lui Ilie Lazăr la Marea Unire. Mai avem pe lângă aceste proiecte un album documentar care intră în suma respectivă 450 de milioane”, a precizat Gheorghe Todinca, director Muzeul Maramureșului Sighetu Marmației.

La acestea se adaugă și amplasarea a trei plăci comemorative la Casa Ioan Mihaly de Apșa, în locul în care a fost adunarea pentru constituirea sfatului național român al Maramureșului, actualul sediu al protopopiatului greco-catolic, și la casa lui Ilie Lazăr din Giulești.

 

Articolul precedentMii de oameni prezenţi la Târgul Cepelor din Maramureş
Articolul următorPrimarul din Bârsana cere 410 metripătraţi nefolosiţi de la MAI