Tot mai mulţi navetişti se plângă că nu au loc în cursele care se deplasează dimineaţa din Baia Mare spre Sighetu Marmaţiei. Aceştia susţin că şoferii care operează pe rutele ce trec prin Baia Mare spre Moldova nu acceptă să ia călători doar pe distanţa Baia Mare – Sighet.

Problema apare şi din cauza faptului că de la ora 7.00 dimineaţa când pleacă două curse spre Sighet, de fiecare dată pline ochi, până la ora 11.30 nu mai există nicio cursă spre Maramureşul Voievodal. Din această cauză mulţi navetişti riscă să îşi piardă locul de muncă.

”Este imposibil să ajungi dimineața din Baia Mare la Sighetu Marmatiei! Cei doi transportatori rămași în cursă între orele 7:30-9:15 efectuează călătorii pe rute mai lungi, Baia Mare – Botoșani, respectiv Satu Mare – Iași, din lipsa locurilor refuză transportul din Baia Mare la Sighet chiar și când se sună pentru rezervare cu o oră înainte de plecare. E de înțeles atunci când au clienți pentru o rută mai lungă decât până la Sighet. Înainte de ora 11:30, când pornesc două transporturi din Baia Mare, nu este nicio șansă de a ajunge la Sighet, iar pentru unii e prea tarziu să ajungă la serviciu la ora 13!”, a spune un călător de pe ruta Baia Mare – Sighet.

 

”Eu fac naveta de două – trei ori pe săptămână la Sighetu Marmației care, în ultimele luni, a devenit imposibilă. Chiar dacă sun cu o zi înainte să fac rezervare mi se spune că dacă vor rămâne locuri mă iau, dacă nu, nu, pentru că Baia Mare – Sighetu Marmației este o rută scurtă. Chiar și în cazurile transporturilor intrajudețene au prioritate cei care călătoresc până în Borșa. Dacă din Baia Mare la Satu Mare sunt transporturi din două, în două ore, la Sighetu Marmației trebuie să ai noroc să ajungi în 6 ore. Din păcate nimeni nu este interesat să transporte oamenii din Baia Mare către nordul județului, doar invers”, a arătat un alt călător de pe aceeași rută.
Întrebat despre situaţia semnalată, vicepreședintele Consiliului Județean, Ioan Doru Dăncuș, spune: ”Am investigat împreună cu colegii de la Departamentul de Transporturi situația  semnalată de către o parte dintre cei care ar fi dorit să ajungă de la Baia Mare la Sighet, în special în orele dimineții, și am constatat că pe licențele de traseu pentru cursele regulate atribuite de CJ Maramureș există o singură cursă cu plecare din Baia Mare la orele 7 spre Sighetu Marmației. Mai sunt și alte trasee care trec prin Sighet, dar următoarea cursă este după ora 11.30. Încercăm așadar, împreună cu colegii de la Departamentul de Transport și cu operatorii de transport, să găsim soluții astfel încât să fie introdusă cel puțin o cursă la o oră rezonabilă de dimineață, astfel încât cei care călătoresc cu probleme la Sighet să le poată rezolva în timp util. Acest lucru însă nu ține neaparat, nici de CJ, nici de colegii mei, deoarece fiind vorba de societăți comerciale care prestează aceste servicii de transport în urma unor contracte pe care le au în desfășurare pentru aceste licențe atribuite, se pune problema rentabilității acestor curse. În momentul în care s-au atribuit aceste licențe de transport au fost mai multe curse cu plecare din Baia Mare la ore matinale, dar pe parcurs acei transportatri au solicitat renunțarea la aceste curse deoarece nu existau pasageri. În aceste condiții vom reevalua situația și împreună cu operatorii de transport să găsim soluția ca într-un timp cât mai scurt să o oferim  celor care trebuie să ajungă în Sighetu Marmației în special dimineața”.
Niciun răspuns încă despre cum va fi remediată această problemă. Până atunci navetiştii îşi joacă slujba la loteria transportatorilor.
Articolul precedentLemn și culoare la sediul CJ Maramureș
Articolul următorUn copil de 4 ani din Maramureș a fost salvat de la moarte de un polițist aflat în timpul liber