În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Maramureș din luna septembrie a fost aprobată înființarea Serviciilor de Asistenţă şi Suport (SAS) – Tranziţie spre Servicii Sociale și Furnizare de Servicii Sociale, în cadrul în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Maramureş.

Aceste servicii de asistență și suport vor avea sediul în municipiul Sighetu Marmației și vor asigura implementarea proiectelor ,,Tranziţia spre servicii sociale în comunitate” și ,,Furnizarea de servicii sociale integrate în comunitate”, pe care Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Maramureş, în colaborare cu Asociația Profesională Neguvernamentală de Asistență Socială ASSOC, le vor depune spre aprobare și finanțare, prin POCU 2014-2020. Proiectele prevăd înființarea unui număr de patru locuințe maxim protejate.

Scopul Serviciilor de Asistenţă şi Suport (SAS) – Tranziţie spre Servicii Sociale și Furnizare de Servicii Sociale este să ofere identificare, evaluare și planificare a nevoilor beneficiarilor pentru tranziția în viața independentă/alternativă de tip familial, precum și diversificarea și îmbunătățirea calității serviciilor de asistență socială acordate.

Conform obiectivelor generale ale proiectelor, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Maramureş este implicată în activitatea de asistență și suport atât prin luarea de decizii în interesul persoanelor adulte cu dizabilități, cât prin înființarea efectivă a serviciilor de tranziție și furnizare de servicii sociale integrate în comunitate.

Sursa: Realitatea de Maramures