În luna decembrie 2018 a fost semnat contractul de finanțare în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, pentru proiectul „Îmbunătăţirea accesului populaţiei din judeţele Sălaj şi Maramureş la servicii medicale de urgenţă”.  Prin acest proiect cu caracter retrospectiv, partenerii au posibilitatea recuperării sumelor cheltuite pentru investiții în infrastructura de sănătate în perioada 2014-2018.

Beneficiarul contractului este Parteneriatul format din Ministerul Sănătăţii – lider de parteneriat, judeţul Sălaj, Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, Spitalul Orăşenesc Târgu Lăpuş, Spitalul Judeţean de Urgenţă ”Dr. Constantin Opriş” Baia Mare, Spitalul de Recuperare Borşa şi judeţul Maramureş.

În perioada 2014-2018, toţi partenerii din proiect au achiziționat o serie de echipamente pentru dotarea unităţilor de primiri urgenţe, a compartimentelor de primiri urgenţe şi a secţiilor suport care deservesc UPU.

Toate aceste investiții, unele finalizate și altele în derulare, au fost incluse în proiectul „Îmbunătăţirea accesului populaţiei din judeţele Sălaj şi Maramureş la servicii medicale de urgenţă”, spre a fi rambursate din fonduri europene.

În perioada următoare partenerii vor demara achiziția serviciilor de informare și publicitate și vor finaliza toate investițiile aferente proiectului, iar echipa de proiect va întocmi toate documentele necesare pentru rambursarea cheltuielilor.

Valoarea totală a contractului este 5,68 milioane de lei, din care valoarea asistenţei financiare nerambursabile este 5,57 milioane de lei. Sursele de finanţare pentru asistenţa financiară neramursabilă sunt Fondul European de Dezvoltare Regională,70%,  și bugetul de stat – 28%.

Articolul precedentPrinşi în flagrant în timp ce transportau un căprior mort
Articolul următorCirculație rutieră în condiții de iarnă pe drumurile din județ. Cum va fi vremea în Maramureș?