Puntea de la Gradina Morii a fost redeschisă circulației în urmă cu câteva zile. Autoritățile locale sighetene au decis într-un final repararea acesteia cu tablă, însă va fi acoperită și cu lemn, susține primarul Horia Scubli.

Repararea punții cu tablă a stârnit controverse în rândul consilierlor locali, însă acest procedeu este doar un prim pas în consolidarea acesteia, spune primarul municipiului Sighetu Marmației.
”Podul de la Grădina Morii este o punte susținută de niște cabluri, punte pe cabluri se numește. Partea de la cabluri care ține calea de rulare sunt niște sârme sudate, datorită faptului că el nu este rigidizat, și doar lemne puse din loc în loc, aceasta are tot timpul elasticitate și rupe sudurile, pentru că sudurile sunt niște puncte fixe, atunci am decis, oarecum sunt în temă, am făcut și eu un curs de 2 ani de poduri și primul lucru pe care trebuie să îl facem este de a consolida puntea. Puntea se consolidează foarte bine printr-o tablă de 4 mm care se duce din cap în coadă, asta reduce foarte mult elasticitatea”, a explicat primarul municipiului Sighetu Marmației, Horia Scubli.
Edilul local a precizat că lemnul care va fi folosit pentru partea estetică a podului este rezistent la apă.
”Am reușit să identificăm, există un lemn tratat, lemn care se folosește pe marginea piscinelor, fiind rezistent. În momentul în care s-a pus toată tabla, vine acel lemn care rezistă la contactul cu apa și face partea de decorațiune și o să avem un pod superb”, a adăugat primarul municipiului Sighetu Marmației.
Unii consilieri locali i-au reproșat primarului că nu a fost consultat și Consiliul Local înainte de a se decide modul în care a fost reabilitat podul.
Articolul precedentCombaterea evaziunii fiscale şi a comerţului ilicit: 41 operatori economici verificaţi de poliţişti
Articolul următorIONEL BOGDAN (PNL):Modul brutal în care jandarmeria a intervenit împotriva protestatarilor din Piața Victoriei reclamă urgent explicații publice