Oficialitățile județene și locale, alături de oficialii Adunării Regiunilor Europei, au dat startul manifestărilor din cadrul Academiei de Vară ARE 2018. Deschiderea oficială a acestui eveniment internațional s-a bucurat de prezența președintelui Consiliului Județean Gabriel Zetea, a vicepreședintelui Doru Ioan Dăncuș, a președintelui Academiei de Vară AER Rune Fredriksen și a primarului Municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheș. De asemenea, vicepreședintele AER, Nina Björby a declarat deschis evenimentul Summer Academy ARE 2018.

„Dragi participanți, este o mare onoare să mă aflu aici azi, este o mare oportunitate pentru mine să deschid Academia de Vară. Fără Maramureș și incredibilele locații pe care le oferă, această întâlnire fizică ar fi fost imposibilă. Pentru organizatori, meritați un mare rând de aplauze chiar dacă evenimentul nu a început în totalitate. Nu uitați, cultura pe care o construim azi va fi moștenirea culturală de mâine. Sunt mândră că AER continuă să organizeze Academia de Vară. Împreună vom încerca să construim o lume mai bună în ciuda micilor obstacole pe care le vom întâlni în calea noastră. Însă trebuie să îmi promiteți 3 lucruri: să aveți grijă de voi, să nu lăsați pe nimeni în spate și să nu uitați să vă distrați. Declar acum oficial începutul Academiei de Vara în Maramureș”, a transmis Nina Björby, vicepreședintele AER.

Șeful administrației județene, Gabriel Zetea s-a arătat încântat de faptul că județul Maramureș găzduiește anul acesta un eveniment care are un caracter internațional și apreciază mult deschiderea organizației Adunării Regiunilor Europei pentru desfășurarea acestuia în județul nostru.

Articolul precedentAnchetă în derulare în cazul vandalizării Casei Memoriale Elie Wiesel din Sighetu Marmației
Articolul următorPoliţiştii sigheteni au identificat persoana suspectă de distrugerea Casei Memoriale „Elie Wiesel” din Sighetu Marmaţiei