La întâlnirea Comitetului  Consultativ de Dialog Civic pentru problemele persoanelor vârstnice  a fost prezentat raportul de activitate pentru anul 2018. Președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice, Ștefan Lupșa,  a menționat  faptul că o serie de propuneri transmise la nivel central au fost luate în considerare și rezolvate.

Ședințele desfășurate pe parcursul anului trecut au abordat aspecte referitoare la proiecte de acte normative, necesitatea majorării punctului de pensie, asigurarea asistenței medicale și a medicamentelor, asigurarea dreptului la mobilitate acordarea de prestații sub forma biletelor de tratament, dar și alte propuneri care s-au transmis autorităților și instituțiilor centrale. Au fost înregistrate cinci solicitări din partea Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice”, a precizat subprefectul Alexandru Cozma.

S-a reușit organizarea de întâlniri cu autorități și cu parlamentari. De asemenea, a fost majorată indemnizația pentru veteranii de război și recalcularea pensiilor pentru persoanele din grupa I și grupa a II-a de muncă. Pentru anul acesta mai sunt de rezolvat câteva probleme printre care se numără problema transportului în comun și îngrijirea persoanelor vârstnice la domiciliu care ar rezolva o parte din problemele cu care se confruntă unii pensionari.

Președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice a solicitat sprijin din partea primăriilor pentru înființarea asociațiilor de pensionari la nivel de comune sau localități din mediul rural, inclusiv spații pentru sediul unde să își desfășoare activitatea, oferind ca exemple de bună practică Mocira, Săsar, Lăpușel și Recea. O altă propunere s-a referit la organizarea de întâlniri, în teritoriu, la sediul asociațiilor, cu conducerea Casei Județene de Pensii Maramureș și Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Maramureș.

Articolul precedentÎnfrângere pe teren propriu pentru Știința Explorări Baia Mare în fața celor de la VM Zalău
Articolul următorCupa României la baschet masculin-meci important pentru CSM Sighet