Spitalul Municipal din Sighetu Marmaţiei  implementeaza  proiectul „ Inițiative comune pentru dezvoltarea sănătății și sustenabilitate în zona Sighetu Marmației-Rakhiv”,  în parteneriat cu Spitalul Raional Rakhiv din Ucraina. Prin acest proiect se dorește creșterea numărului de echipamente medicale prin achiziționarea  de aparatură care va duce la îmbunătățirea capacității de diagnostic și intervenție medicală în Maramureș și Zakarpatia. 

Valoarea totala a proiectului este de 982878.41 euro, din care Spitalului Municipal Sighetu Marmaţiei  îi revine suma de 526259.09 euro. Contribuţia proprie a unităţii medicale este de 5% (26312.95 euro) iar bugetul de stat contribuie cu alte 5% (26312.95 euro).  Subvenția in cuantum de 884590.55 euro este finanțată din Instrumentul European de Vecinătate în cadrul programului de cooperare transfrontalieră Ungaria-Slovacia-România-Ucraina 2014-2020 (ENI Grant).

Perioada de implementare a proiectului este 1 octombrie 2019-30 septembrie 2020.

Echipa de management a proiectului a elaborat un plan de cooperare pe termen mediu, ce va fi realizat rapid şi complet. Acest proiect contribuie la întărirea conexiunilor şi a comunicării între oameni şi comunităţi pe baza aceloraşi preocupări profesionale.

Pe baza acestui proiect vor fi ahiziționate 44 de echipamente medicale pentru Spitalul Municipal Sighetu Marmației și pentru Spitalul Raional Rakhiv în secțiile de obstetrica-ginecologie, neonatologie, radiologie și oftalmologie (38 in Sighetu Marmatiei si 6 in Rakhiv) si vor fi îmbunătățite abilitățile profesionale pentru 60 de cadre medicale din departamentele de obstetrică-ginecologie, neonatologie și infecțioase, din ambele spitale,  ce vor participa la instruiri specializate pe teme de  reanimare neonatală, boli infecțioase asociate cu sarcina și nou-născuți,   îngrijire pre-și post-natală.

Tot in cadrul acestui proiect în Sighetu Marmației și în Rakhiv va fi organizat evenimentul “Parents School Weekend” unde aproximativ 200 de persoane vor primi informații teoretice și practice despre sarcină, naștere și îngrijirea sugarului.

 

Articolul precedentStație de tratare și potabilizare a apei pe fonduri europene într-o comună din Maramureș
Articolul următorJoacă cu petarde transformată în dosar penal