Noile prevederi legislative referitoare la modificarea și completarea legislației privind regimul liberei circulații a cetățenilor români în străinătate au stabilit termene pentru eliberarea documentelor de călătorie.

Pentru fluidizarea activității și asigurarea unui climat civilizat de furnizare a serviciului public comunitar pentru evidența și eliberarea pașapoartelor simple electronice, Prefectura Maramureș aduce în atenție cetățenilor că eliberarea pașaportului simplu temporar, pentru cazurile în care cetățenii declară că nu doresc eliberarea unui pașaport simplu electronic, se realizează în termenul legal prevăzut pentru eliberarea unui pașaport electronic, 14 zile calendaristice.

Pașaportul simplu temporar se eliberează într-un termen de cel mult trei zile lucrătoare de la data depunerii cererii și se efectuează în situații obiective în care, din motive de sănătate, familiale sau profesionale, este necesară și urgentă prezentarea persoanei pe teritoriul altui stat și nu există timpul necesar pentru emiterea unui pașaport simplu electronic, situații care trebuie dovedite cu documente care să ateste motivele invocate, precum și în cazurile prevăzute de legislația actuală. Această situație se aplică și cetățenilor români aflați în străinătate care nu mai posedă documente de călătorie valabile și care declară că este necesar să își continue călătoria în străinătate sau să își reglementeze șederea pe teritoriul unui stat.
Preschimbarea pașaportului se poate solicita și înainte de expirarea termenului de valabilitate, cu programarea prealabilă la serviciul de pașapoarte accesând site-ul www.epasapoarte.ro sau la cea mai apropiată misiune diplomatică sau oficiu consular din străinătate.
Articolul precedentFestivalul Internațional de Etnografie și Folclor Huțulii din Repedea a ajuns la cea de-a doua ediție
Articolul următorSfârşit de săptămână cu scandal şi amenzi date de jandarmi