Astăzi a început noul an universitar în instituţiile de învăţământ superior din toată țara. Și în Sighetu Marmației studenții și masteranzii au revenit în bănci după vacanță iar festivitățile de deschidere a anului universitar 2018-2019, au fost marcate prin sfaturi oferite de profesorii tinerilor care se pregătesc pentru piața muncii.

Prima zi de facultate a fost plină de emoții pentru bobocii care și-au cunoscut viitorii colegi dar și profesorii care îi vor îndruma în următorii ani.

”Ca de fiecare dată suntem cuprinși de mari emoții în fața unui astfel de eveniment, cu atât mai mult cu cât instituția noastră împlinește 20 de ani de la înființarea sa prin Facultatea de Geografie și aș adăuga și faptul că se împlinește un deceniu de la prima promoție a facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor. Asăzi pornim din nou la drum cu toții și fiecare dintre noi ne propunem să realizăm cât mai multe și în acest an”, le-au transmis reprezentanții facultății studenților.

”Ne așteaptă o serie de evenimente de mare anvergură, evenimente în care noi vom fi personajele. Mă bucur că în această sală sunt absolvenți de-ai noștri, după 3 ani de licență și 2 ani la masterat unii din absolvenții noștri continuă să vină la facultate și la evenimente ca organizatori nu numai ca spectatori”, a precizat Marin Ilieș, directorul Universității ”Babeș-Bolyai”, extensia Sighetu Marmației.

În majoritatea instituţiilor de învăţământ superior, anul universitar 2018-2019 are 32 de săptămâni de cursuri, şase săptămâni de sesiuni şi patru săptămâni de vacanţă.

 

Articolul precedentAu început înscrierile pentru examenul de admitere la Şcolile de Agenţi de Poliţie, sesiunea ianuarie 2019
Articolul următor”DONEAZĂ SÂNGE, SALVEAZĂ VIEȚI”: Maramureșenii care donează regulat sânge primesc un premiu